Anklager om snyd: Bokser sagsøger Kessler-promotor for millioner

Mogens Palle hjælper venezuelanske Gusmyr Perdomo, der føler sig snydt for millionbeløb

Froch: Kessler er stadig en af de bedste.

Selvom det nærmer sig otte år, siden Mikkel Kessler besejrede Gusmyr Perdomo fra Venezuela foran 6000 tilskuere i Herning, er det sidste dybe stød endnu ikke sat ind i forbindelse med VM-kampen i super-mellemvægt.

Som Ekstra Bladet kunne afsløre tilbage i 2015, føler Perdomo sig nemlig snydt for et millionbeløb i forbindelse med kampen, der havde Kessler som vinder.

Ifølge finans.dk kræver venezuelaneren nemlig, at tyske Team Sauerland hoster op med godt 3,2 mio kroner plus 12 procent i tillægsrente, når sagen i den kommende tid kommer for retten i Herning.

Og det er ikke en 'Hr. hvem som helst', Perdomo har i sit ringhjørne i sagen.

Han får nemlig støtte fra ingen ringere end Mogens Palle, der har et yderst anstrengt forhold til konkurrenterne hos Team Sauerland.

- Han kommer fra et land, hvor mange går ud af skolen efter tredje klasse. Han er jo ikke akademiker. Manden er sikkert slet ikke vidende om, at der har været purse offer. Han er bare én, som de har rendt om hjørner med. Det synes jeg er helt ude i hampen. Da jeg samtidig selv var involveret i forløbet og kunne fornemme, at der foregik noget mistænkeligt, satte jeg mig for at undersøge sagen nærmere, siger Palle til Jyllands-Posten.

Baggrunden for sagen handler om det såkaldte 'purse offer' inden kampen, hvor alle registrerede promotorer havde mulighed for at byde på kampen.

Den fandt sted i portugisiske Vitoria i 2009. Her  afleverede Universum (Gusmyr Perdomos daværende promotor og manager, red.)  et bud på 211.638 dollars. Mogens Palle bød 1.155.555 dollars, mens Team Sauerland afgav det vindende bud på hele 2.114.000 dollars.

Efter bokseforbundet WBA’s reglement skulle det vindende bud herefter fordeles med 75 procent til Mikkel Kessler som titelforsvarer, mens 25 procent skulle gå til Gusmyr Perdomo.

Perdomo var derefter berettiget til at 512.645 dollars. Penge, han ifølge anklagen aldrig har modtaget.

Tværtimod hævder han, at han kun modtog 50.000 dollars i forbindelse med indvejningen efter, at han 12 dage før kampen havde fået en udateret kontrakt uden nogen underskrifter.

Team Sauerlands, Jürgen Schlichting, har afvist Perdomos krav med henvisning til kontrakten, hvori der stod, at Sauerland kun skulle betale Gusmyr Perdomo 50.000 dollars.

Boksning - 8. maj. 2017 - kl. 17:36 Annoncerede stort comeback - men her er Kesslers deadline

Se også: Patrick Nielsen får nok: Her er hans helt geniale udfordring til Kessler

Boksning - 28. apr. 2017 - kl. 09:36 Skrupskør idé: Kessler kan blive til grin mod Patrick

Foto: AP Sport og Spil Glem Patrick: Her er Kesslers ønskemodstander

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen