Aarhus-bokser til Sauerland: Jeg er ingen pauseklovn

- Sauerland har lige skrevet kontrakt med Rashid Kassem. Hvis de synes, han er god nok, så lad mig møde ham, siger Aarhus-bokseren Puriya Haidari

Puriya Haidiri (t.h.) har vundet to kampe, siden han i februar vandt over tyske Said Rahimi på Nordic Fight Night i Esbjerg. (Foto: Christer Holte)
Puriya Haidiri (t.h.) har vundet to kampe, siden han i februar vandt over tyske Said Rahimi på Nordic Fight Night i Esbjerg. (Foto: Christer Holte)

Aarhus-bokseren Puriya Haidari (5-0, 3 KO) kæmper hårdt for at gøre indtryk på det danske boksepublikum. Det gik da også ganske godt, da han fik sin debut for Team Sauerland på Nordic Fight Night i Esbjerg i februar med en pointsejr, der kom i stand på fin teknisk boksning.

Haidiri, der har rødder i både Iran og Irak, har dog følt sig forbigået af promotoren. En kontrakt er det ikke blevet til.

- Sauerland har lige skrevet kontrakt med Rashid Kassem. Hvis de synes, han er god nok, så lad mig møde ham. Rashid er min ven, men jeg vil gerne gå en vægtklasse ned for at bevise, at jeg kan slå ham, siger Haidari.

- Grunden til, at de skriver kontrakt med Rashid og ikke med mig, er nok, at han er 20 år, og jeg er 28. Men hvis jeg er bedre end ham, så er det vel lige meget? Og det er jeg, mener Haidari.

- Jeg føler mig som en pauseklovn, som Sauerland kan ringe til, når de lige mangler nogen til at udfylde et hul i programmet. Jeg har da også talt med Nisse Sauerland et par gange siden min kamp i Esbjerg, men han siger bare, at jeg hører fra dem.

Se også:

Se også: Rudy Markussens karriere kan være slut

- Men jeg kan jo ikke bare gå og vente. Jeg har brug for nogle kampe i Danmark, så jeg kan vise, hvad jeg dur til. Det er her, jeg bor, og det er her, jeg gerne vil gøre mit arbejde, siger weltervægteren, der har bokset fire af sine hidtidige fem prof-kampe på mindre stævner i Tyskland.

Promotor Nisse Sauerland er ikke utilbøjelig til at sende Rashid Kassem i ringen med Haidari.

- Planen er, at Kassem skal føres hurtigt frem. Han har vundet over nogle gode navne som amatør, så en kamp mod Puriya i slutningen af året kan godt komme på tale, siger Sauerland, der dog gerne lige vil se Haidari nærmere an, inden en kontrakt skulle komme på tale.

- Vi havde jo Puriya på plakaten i Esbjerg, hvor han var tæt på at blive knockoutet af en journeyman. Det imponerede mig ikke.

- Han burde bruge mere tid på at træne og bokse end på at snakke. Jeg vil gerne se ham bokse 2-3-4 kampe mere mod modstandere på et lidt højere niveau end dem, han hidtil har vundet over, før jeg tager en beslutning.

Se også:

Se også: Super-Brian vil i ringen – igen

- Der er ingen tvivl om, at Puriya har et naturligt talent for boksning. Men han skal finde sin egen stil. Det er som om, han lader sig inspirere alt for meget af folk som Floyd Mayweather og Manny Pacquiao og blander for meget sammen, i stedet for at finde sin egen stil og holde sig til den, lyder det fra den tyske promotor.

Puriya Haidiri mener dog ikke, hans resultater er blevet vurderet helt fair.

- Ham jeg mødte i Esbjerg kom med to knockoutsejre i to kampe, og den kamp, han har bokset siden, vandt han også på knockout. Wooow, han slog hårdt. Men jeg vandt over ham.

- Og jeg har lige så gode resultater som Rashid Kassem som amatør, også selvom jeg ikke kunne komme med til EM og VM, fordi jeg ikke har et dansk statsborgerskab. Jeg har været nordisk mester, så det er vel ikke så dårligt, siger bokseren, der nu overvejer at søge lykken i England.

- Jeg bliver ikke yngre. Fra nu til jeg er 32, er jeg i mine bedste alder som bokser. Så jeg skal have stabile resultater så hurtigt så muligt, siger Haidari.

Se også:

Se også: Polsk stortalent bokser i Frederikshavn

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere