Fem brødre vil gøre som Kessler

De slap ud af flygtningelejr i Libanon og har fået et nyt liv i Danmark - fem brødre drømmer om at slå sig til tops

Fem drenge, der vil slå sig til tops. (Foto: Lars Poulsen)
Fem drenge, der vil slå sig til tops. (Foto: Lars Poulsen)

Mange mener, at lovløsheden råder på fristaden Christiania, som man kan se ud over, hvis man gnider et kighul i en dugget rude på 3. sal i bokseklubben CIK på Christianshavn.

Lovløsheden råder på sin vis også i træningslokalet, hvor niårige Anas Khattab har overvældet en blond dreng med slag fra alle vinkler og fældet ham, så tårerne triller.

Det startede vist med et slag under bæltestedet.

Men der er langt fra den lovløshed, der hersker på Christianshavn – hashhandel, løse hunde og et par øretæver – og det anarki, der råder i den største flygtningelejr i Libanon, Ein el-Hilweh, hvor Anas Khattabs fire ældre brødre er født.

Rædselslejren
I lejren, der på dansk hedder ’Det Skønne Forår’, sidder 75.000 palæstinensere på to støvede kvadratkilometer, omgivet af soldater, pigtråd og en betonmur. Hvad der sker inde bag muren, det bliver bag muren – det blander myndighederne sig ikke i.

Skudhuller i murene og Kalashnikov-bevæbnede guerillasoldater er derfor en del af gadebilledet i lejren. Det samme gælder billederne af martyrer eller politiske ikoner, der har ladt livet i Guds eller Arafats navn, kan man læse på redbarnetungdom.dk.

– Der har man det ikke godt, siger 18-årige Abdul Khattab, der sammen med sine brødre og forældre slap ud af Libanon for omkring ti år siden og boede fire et halvt år på danske asylcentre, inden de fik hjemme i et rækkehus i Vangede.

Se også: Khattab-brødrene: Det var hårdt for mor og far

– Mine forældre har det godt nu. De brokker sig i hvert fald ikke. Der er hyggeligt i Vangede, siger Abdul, der sammen med sine brødre fire-fem gange om ugen tager bussen til boksetræning på den anden side af København.

I CIK er det Ricard Olsen, der er den øverste myndighed, og han styrer nogle af Danmarks største boksetalenter – deriblandt de fem palæstinensiske brødre – med stort overblik, amagerkansk slagfærdighed og et glimt bag brilleglasset.

Tudbrølede
– De drenge har noget råhed, som mange danskere ikke har, fortæller Olsen om de fem Khattab-brødre, der træner i klubben: Ahmed (20), Jehad (19), Abdul (18), Mahmoud (16) og Anas (9).

– Jeg vil ikke sige, at de er mere talentfulde end Kessler var, ikke teknisk, men de har noget andet. De er fysisk utrolig stærke. Hvis de nu havde været danske drenge, så ville de …siger Olsen uden at fuldføre en sætning, der synes at ville fortsætte med en beklagelse over den danske ungdom nu om dage.

– Det var et vildt slagsmål, da de kom her de første gange for seks-syv år siden ude fra Røde Kors-lejren i Kongelunden på Amager. De var meget vilde.

– Abdul fik klø af Ahmed og Jehad, så han tudbrølede. Sådan var det, indtil han blev lige så stærk som dem.

– Jeg måtte lære dem alt. Jeg måtte lære dem, hvad der var højre og venstre. Når jeg sagde højre, så stak de en venstre frem. Så fik de én på siden af hovedet med plethandsken. Det er det gode ved boksning: Det er det eneste sted, hvor man må slå på børn, griner Ricard Olsen.

– Og nu kan de bokse. Det er ren underholdning at se på dem, lyder det fra læremesteren, før han går sin vej for at instruere en af de 25-30 kampboksere i en sal, der er lige så sveddryppende, larmende og kaotisk som en bazar i de varme lande.

99 piskeslag
– Tror du, det er et værtshusslagsmål, Jehad?! råber træner Ricard, mens den næstældste Khattab, den mest hårdtslående af dem, maltrakterer et par plethandsker uden nogen form for kombinationer, bare tørre hooks a la George Foreman, der øver sig i at tæve livet ud af Muhammad Ali.

’Buuum   … buuum   … buuum’ runger slagene ildevarslende gennem salen.

– Jeg må svinge pisken over dem, forklarer Olsen.

– Store talenter er ofte dovne, hvis der er noget, der ikke passer dem. Men det står i Koranen, at jeg må give dem 99 piskeslag, så det får de, brummer Olsen og glimter bag brillerne, mens lille Anas på ni nedlægger den blonde dreng, der er et halvt hoved højere og ti kilo tungere end sin modstander.

– Team Sauerland har mange gode, danske boksere. Men de har ikke de bedste, konstaterer træneren lidt senere, mens Mahmoud Khattab viser sin hurtighed i sparring.

Den nye Kessler
Khattab-drengene har noget ekstra. De vil alle være den nye Kessler. ’The Viking Warrior’ er deres helt store forbillede. Drengene vil være professionelle, og det kan kun gå for langsomt.

– Inden for to år, siger 18-årige Abdul, og Ahmed og Jehad nikker.

Men indvandrerdrenge skal også kunne en hel del ekstra, før de får chancen i bar overkrop.

– Alle Khattab-drengene er gode, talentfulde boksere. Men Abdul er det allerstørste talent, vi har i ungdomsrækkerne i øjeblikket, siger formanden for Danmarks Bokse-Union, Benny Jørgensen.

– Man snakker så tit om den nye Kessler, men Abdul Khattab kan virkelig blive det. Det er bare lidt ærgerligt, at han ikke hedder Jens eller Peter eller Søren, siger formanden.

– Jeg er sgu ligeglad, om de kommer fra Grønland eller Bornholm, eller hvor de ellers kan komme fra. I boksning er vi ligeglade med det. Men de kan være svære at promovere, når de har fremmede navne. Sådan er virkeligheden, konstaterer Jørgensen.

Khattab-brødrene og de andre CIK-talenter kan opleves i kamp ved et stævne 18. november 2011 klokken 20 i Sundbyøsterhallen.

Se også: Massiv fremgang i dansk amatørboksning

1 af 8 Anas Khattab er gået hårdt til en modstander. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 8 Ricard: Ahmed bokser ligesom Manny Pacquiao. Pacman. Kender du ham? (Foto: Lars Poulsen)
3 af 8 Ricard: Mahmoud er hurtig. En blanding af dem alle sammen. (Foto: Lars Poulsen)
4 af 8 Ricard: Jehad er den stærkeste af drengene. Han slår meget hårdt. (Foto: Lars Poulsen)
5 af 8 Ricard: Anas er bare et kæmpe talent. (Foto: Lars Poulsen)
6 af 8 Ricard: Adbul har lært meget af tyskerne. Han blokerer slagene, og man kan se, at han hele tiden tænker over sit næste skridt. (Foto: Lars Poulsen)
7 af 8 Oprør og skyderier er tilbagevendende begivenheder i flygtningelejren Ein el-Hilweh, hvor de fire ældste Khattab-brødre er født. (Foto: AP)
8 af 8 Fem drenge, der vil slå sig til tops. (Foto: Lars Poulsen)
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen