Klitschko uddelte utrolige øretæver

Vladimir Klitschko kan stadig sove trygt i bevidstheden om, at han er verdens bedste sværvægtsbokser

Mariusz Wach ser tænksom ud et øjeblik, efter at Vladimir Klitschko har uddelt en lige højre. Klitschko vandt sin VM-sejr nummer 14 på stribe. (Foto: AP)
Mariusz Wach ser tænksom ud et øjeblik, efter at Vladimir Klitschko har uddelt en lige højre. Klitschko vandt sin VM-sejr nummer 14 på stribe. (Foto: AP)

De ukrainske Klitschko-brødre er fortsat en imponerende force i en boksering og udenfor.

Kun 14 dage efter, at storebror Vitali Klitschko (41) blev valgt ind i det ukrainske parlament med et nyformet parti, forsvarede lillebror Vladimir Klitschko (36) alle sine mange VM-titler i professionel sværvægtsboksning, da han i et - især for modstanderen - brutalt opgør i O2 Arena i Hamburg pointbesejrede den store polak Mariusz Wach (27-0-0, 15 KO).

Se også:

Se også: Vitali Klitschko stormer ind i Parlamentet

Forud for sejren gik en mindre forskrækkelse for sværvægtsmesteren. For første gang i mange år mødte den knap to meter høje og 112 kilo tunge Klitschko en bokser, der var lidt større, fysisk stærkere og mindst lige så hårdtslående som sig selv. Og for første gang i årevis var Klitschko synligt rystet, da 116 kilo Krakow/New Jersey-kæmpe i 5. omgang første gang fik træf med den tunge, tunge højre, der udover en betonkæbe af rang var hans bedste våben.

Klitschko reddede sig ud af et stormvejr og omgangen, men han så ikke tryg ud i ringhjørnet mellem 5. og 6. omgang. Ukraineren mistede for kort tid siden sin træner gennem mange år, legendariske Emanuel Steward, til en kræftsygdom, og måske så han også et øjeblik for sig de tre gange, han i karrieren er blevet stoppet, senest i 2004 mod Lamon Brewster.

Se også:

Se også: Ding-dong: Huck skræmte næppe Klitschko

Derefter boksede Klitschko sig ud af problemerne og uddelte i resten af kampen så mange klinisk præcise højre/venstre-kombinationer og hårde hooks, at det virkede surrealistisk, når Wach blot rystede på hovedet og gloede lige på verdensmesteren med klare øjne og gå på mod - fra 7. omgang i perioder med blodet silende ned af ansigtet.

Den ukrainske WBO/IBF/WBA-mester, foruden IBO- og Ring Magazine-mester, vandt så knusende som 120-107, 120-107 og 119-109 på de tre dommersedler, uden at Wach var i gulvet en eneste gang, endsige i nærheden af at gå ned.

En kamp mod Team Sauerlands cruiservægtmester Marco Huck er på tale for sværvægtskongen - hvis ikke Klitschko foretrækker den finske kleppert Robert Helenius, en anden Sauerland-bokser, der er på vej ind på den store scene.

Uden at imponere pointbesejrede 'The Nordic Nightmare' hjemme i Helsinki veteranen Sherman 'The Tank' Williams over 10 omgange. Det var ved samme Nordic Fight Night-stævne, at brødrene Patrick- og Micki Nielsen samt Aarhus-bokseren Dennis Ceylan lørdag aften alle tog sejre.

Se også:

Se også: Blodet flød da Patrick forsvarede bæltet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen