Kessler: Ked af uvenskabsrygterne

NO BAD FEELINGS: Mikkel Kessler ked af rygter om, at han skiltes i uvenskab fra sin træner siden drengeårene

FÆLLESSKAB: - Der er ingen dårlig stemning mellem os, siger Mikkel Kessler om forholdet til Ricard Olsen, der om nogen har formet ham som bokser. (Foto: Thomas Sjørup)
FÆLLESSKAB: - Der er ingen dårlig stemning mellem os, siger Mikkel Kessler om forholdet til Ricard Olsen, der om nogen har formet ham som bokser. (Foto: Thomas Sjørup)

Det virkede så dramatisk, da Mikkel Kessler oven på 2009-mødet med Andre Ward fyrede sin træner gennem 18 år. Kessler havde været ude af stand til at ændre taktik oppe i ringen, da amerikanske Ward viste sig at være en hårdere nød at knække end forventet, og så blev der ellers reageret prompte forud for The Viking Warriors næste kamp, det legendariske brag mod Carl Froch i april 2010 i Herning.

Ud røg Ricard Olsen og ind fra højre kom amerikanske Jimmy Montoya.

Vi er bedste venner
Drama eller ej, nu tager Mikkel Kessler bladet fra munden og skyder enhver snak om uvenskab mellem ham og Ricard Olsen endegyldigt ned.

- Vi har ikke været uvenner overhovedet.

- Der har i forskellige medier stået forskellige ting, der ligesom skulle starte en krig mellem Ricard og mig, men hør nu her: Der har aldrig været en krig mellem os.

Jimmy Montoya og Ricard kender hinanden, de arbejder sammen om at få det bedste ud af mig, og det er fedt

- Ja, han har været lidt ked af det. Det kan jeg godt forstå. Det har jeg også været. Men ellers har vi snakket om tingene. Og det gør vi stadig. Jeg tager forbi ham, og så giver han mig sine meninger om, hvordan jeg skal arbejde på Froch. ' Du skal gøre sådan og sådan', fortæller Mikkel Kessler, der altså stadig har stor kontakt med den træner, han første gang mødte, da han som 13-årig ledsaget af mor Ann troppede op i CIK's bokselokaler for første gang.

I dag ses Kessler og Ricard Olsen jævnligt. De taler i telefon, eller de mødes hjemme hos boksetræneren i Tårnby på Amager.

Hygger os sammen

- Jeg går jo med Jimmy ( Montoya, Kesslers nuværende træner, red.) til daglig, men Ricard er en slags far for mig, så vi holder altid kontakten.

- Nogle gange er jeg også ude at besøge ham sammen med min mor. Så sidder vi og hygger og fortæller røverhistorier. Der er ikke dårlig stemning mellem Ricard og mig, og det har der aldrig været, så man kan godt slå en streg over det.

- Selvfølgelig var han skuffet i starten, måske også mere skuffet end jeg havde regnet med, han ville være, men det har vi snakket om.

- Hvordan fik du tanken som 30-31-årig om at skifte Ricard Olsen, som du har kendt, siden du var 13 år, ud med en anden træner?

- Det var mine promotorer, der sagde, at de ville prøve noget nyt efter mit nederlag til Andre Ward. Jimmy Montoya og Ricard kender hinanden, de arbejder sammen om at få det bedste ud af mig, og det er fedt, at de godt kan lide hinanden.

- Jeg ville bare se, hvordan jeg kunne udvikle mig med Jimmy som cheftræner.

- Har det gjort ondt på dig at se den måde, dit brud med Ricard Olsen er blevet fremstillet på?

- Ja, meget. Hvis han nogen sinde får brug for min hjælp, vil jeg være der for ham. Som jeg siger: Han er jo som en far for mig.Kessler Countdown: 19 dage til braget

Hvor er Kessler lige nu?
Træningslejren har hele tiden været henlagt til hans personlige træningscenter i Dragør, og det har Kessler ikke tænkt sig at ændre på, før turen går til London en uges tid inden braget mod Carl Froch. Han har alt inden for rækkevidde, hvad bokse-og styrkemæssige remedier angår, og træningscentret ligger blot en ti minutters køretur fra privaten, hvor også træner Jimmy Montoya er indkvarteret.

Hvad laver han?
De solide sparringspartnere i skikkelse af en tung englænder og en næsten lige så tung og ekstremt hurtig samt hårdtslående polak er sendt hjem til fordel for et par nye, sultne og hårdhudede sparringspartnere, der hjælper Kessler med at toptune formen i de sidste par uger inden kampen 25. maj. Blandt de nye sparringspartnere er Team Sauerlands robuste svensker Erik Skoglund.

Næste uges plan
Vægten har aldrig været det store problem for Mikkel Kessler, men af indlysende årsager begynder han så småt at skulle nærme sig kampvægten på de magiske 76,2 kilo, efterhånden som revanchebraget kommer nærmere og nærmere. Jimmy Montoya og fysisk træner Thomas Macon sørger i fællesskab for at vurdere Kesslers fysiske og mentale form dagligt, så de ved nøjagtig, hvornår han skal skærpe træningen, og hvornår det eventuelt vil være gavnligt med en enkelt hviledag eller to. Vanen tro er det dog ikke nemt at holde den rastløse boksestjerne i ro, selv når trænerne dikterer afslapning.

Fra det store udland
'Min lille datter, Natalia, ankom i aftes kl. 19.00. @rachcordingley ( Carl Frochs kone Rachael Cordingley, red.) har været utrolig og har det fantastisk. Jeg er så stolt', skrev Carl Froch sent lørdag aften på sin Twitter-profil. The Cobra afviser blankt over for thisisnottingham.uk Mikkel Kesslers påstande om, at englænderens faderlige ansvar med nu to børn ( sønnen hedder Rocco) på matriklen gør The Cobra svagere i ringen.

Mikkel Kessler:
- Når man har børn, får man også pludselig et ansvar, så man ikke bare kan smide alt, hvad man har oppe i ringen. Man kan ikke gå derop med den dér ' jeg er ligeglad om jeg dør i aften'-attitude, når man har ansvaret for børn. Jeg har ikke selv børn, så jeg kan ikke rigtig sige, hvordan jeg ville reagere, men jeg tror, det ville være en svaghed for mig, siger Kessler til The Daily Star.

VIDSTE DU:
17.000 tilskuere vil være på plads i O2 Arena 25. maj. Billetterne blev solgt så hurtigt, at man formentlig ville kunne have solgt flere end 30.000 adgangskort, hvis det havde været muligt.

1 af 3 Svenskeren Erik Skoglunf er hentet ind som sparring til Mikkrl Kessler (foto: René Schütze)
2 af 3 Carl Froch mener ikke, det er hæmmende for ham at være far til nu to børn. (Foto: PA Photos)
3 af 3 FÆLLESSKAB: - Der er ingen dårlig stemning mellem os, siger Mikkel Kessler om forholdet til Ricard Olsen, der om nogen har formet ham som bokser. (Foto: Thomas Sjørup)
0 kommentarer
Vis kommentarer