VM-brag i Frederikshavn

To af verdens allerbedste kvindelige boksere - den tre-dobbelte verdensmester Cecilia Brækhus og franske Anne Sophie Mathis - mødes i Frederikshavn

Cecilia Brækhus bokseri Frederikshavn - formentlig foran en hel del landsmænd. (Foto: AP)
Cecilia Brækhus bokseri Frederikshavn - formentlig foran en hel del landsmænd. (Foto: AP)

Den norske verdensklassebokser Cecilia Brækhus møder endelig den stærke franskmand Anne Sophie Mathis den 22. september på Nordic Fight Night i Frederikshavn.

Kvindernes WBA/WBC/WBO-mester skulle have mødt Mathis i Frederikshavn i foråret, men kampen blev aflyst, da Brækhus måtte have fjernet sine mandler.

Den franske bokser knockout-besejrede i december den amerikanske stjerne Holly Holm, og selvom Mathis (26-2, 22 KO) siden har tabt en revanchekamp mod Holm på point, er hun stadig en uhyre giftig modstander med en for en kvindelig bokser uhyggelig knockout-procent.

- Det er den største kamp i Cecilias karriere, og vi er glade for at kunne sætte kampen op så tæt på Norge. Der kommer masser af norske fans for at støtte deres First Lady, siger promotor Nisse Sauerland.

- Der er mange interessante spørgsmål i kampen: Hvem er verdens bedste kvindelige bokser? Kan Cecilia udmanøvrere Mathis med sine overlegne bokseevner. Eller vil Mathis være for fysisk stærk for Cecilia og tage endnu en spektakulær udesejr?

Holly Holm måtte løbe fra den stærke franskmand i deres rematch, men Mathis mener, det bliver noget andet i Frederikshavn.

- Modsat min anden kamp mod Holm, bliver det her en legendarisk kamp, som vil kræve det bedste fra os begge. Jeg har det, der skal til for at vinde Brækhus' VM-bælter i Frederikshavn, og jeg vil træne hårdt for at det lykkes mig at tage bælterne med hjem tilk Frankrig. Vinderen kan kalde sig verdens bedste kvindelige bokser, siger Mathis.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen