Boksetræner med i nyt musikprojekt

En historie om en forladt dreng på en losseplads i Kenya blev inspiration til en sang og en EP af det danske synthpop-band Vaylon

Brian Mathiasen med fire af de 11 børn på børnehjemmet i Mombasa i Kenya, der får gavn af et nyt musikprojekt. (Privatfoto)
Brian Mathiasen med fire af de 11 børn på børnehjemmet i Mombasa i Kenya, der får gavn af et nyt musikprojekt. (Privatfoto)

Både på iTunes, på Spotify og YouTube kan man støde på et stykke elektronisk musik, der lyder som om, det er undfanget og optaget i en afrikansk landsby.

Og det er det på sin vis også. For ideen til både sangen 'Ignorance Is Bliss' - indspillet af synthpop-duoen Vaylon - og den medfølgende video er opstået af boksetræner og Viasat-ekspert Brian Mathiasens børnehjem Upendo og andre støtteprojekter i Mombasa i Kenya.

- Sangen er opstået af en historie, jeg fortalte til min ven gennem mange år, en boksefan der hedder Dan Beck, som har det her band, fortæller Brian Mathiasen.

- Jeg fortalte ham om en dreng, der hedder Odonjo, der blev samlet op i en rundkørsel ved en losseplads, hvor han sikkert har boet. Han var så sød, så jeg tog mig ekstra meget af ham. Men han kunne ingenting, han kunne hverken tale eller noget. Han var udviklingshæmmet på en eller anden måde. Han spiste alt, hvad han fandt på jorden. Røde bær, alt muligt.

Dybt taknemmelig
- Han kunne ikke engang danse limbo, som jeg lærte børnene. Måske er han blevet mishandlet og smidt af i et sving. Eller måske var han født underudviklet og derfor ubrugelig som forsørger for en familie. Vi har nu fundet et sted til ham, hvor der er ligesindede børn. Det var bedst for ham. Han ville ikke i længden kunne klare sig blandt almindelige børn, fortæller Mathiasen.

Efter at have hørt den historie, skrev Dan Beck sammen med sin makker i Vaylon, Ole U. Jensen, to sange til børnehjemmet Upendo, der er bygget og drevet af Brian Mathiasen: 'Ignorance Is Bliss' og 'A Place To Belong', som begge er med på EP'en 'Upendo'.

- Jeg havde slet ikke skænket det en tanke, at Dan havde et band, og at de måske kunne hjælpe. Men han sendte mig en dag en demo af sangen på mail. Og jeg blev dybt taknemmelig, siger træneren, der udover børnehjemmet også hjælper fire bokseklubber i Kenya med blandet andet brugt udstyr fra danske klubber.

Overskuddet fra EP'en går ubeskåret til Upendo. Videoen til 'Ignorance Is Bliss', der er produceret af Jakob Ellerup og Louise Holte Saxkjær, kan ses her:

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen