Boksetræner: Ceylan kan slå alle til OL

Dennis Ceylan har kvaliteten til at vinde den første OL-medalje i boksning til Danmark i 20 år, mener træneren

Dennis Ceylan tager ikke munden for fuld, når bantamvægteren drømmer om en medalje til sommerens OL.

Det fastslår træner Gunnar Berg, der onsdag kunne se Ceylan kvalificere sig til legene i London ved kvalifikationsstævnet i Trabzon, hvor bokseren er nået frem til semifinalen.

- Han kan vinde over dem alle sammen. Storfavoritten til OL er Luke Campbell fra England, men ham tabte Dennis til med 11-9 for et år siden, så han kan slå dem alle, siger Gunnar Berg.

Træneren fortæller, at OL-turneringen stort set er en afspejling af det igangværende kvalifikationsstævne i Tyrkiet. Derfor kan det sagtens bruges som målestok for Ceylans OL-chancer.

- Hvis det her var London, så var bronzemedaljerne hjemme. Han er jo sikret en bronzemedalje hernede, og nu går vi efter guld.

- OL-turneringen er måske en lille smule stærkere, men ikke meget, siger Gunnar Berg, der håber, at Dennis Ceylan vinder fredagens semifinale, så det også bliver til en finalekamp.

- Hvis vi kan få ham igennem fem kampe, så får vi også et fingerpeg, om fysikken kan være med i London.

Dennis Ceylan har i det forgangne år skabt sig et godt navn i bokseserien World Series of Boxing, og det har betydet, at boksedommerne ikke længere dømmer til modstandernes fordel.

- Sidste år til EM tabte han til verdensmesteren. Dér var han foran på point, og vi synes, han blev snydt.

- Dengang havde han ikke det navn, som han har nu. Nu har han neutralitet, når han bokser mod de gode, vurderer Gunnar Berg.

Danmark har tidligere fejret store triumfer i den olympiske bokseturnering, hvor det er blevet til sammenlagt 12 medaljer. Det er dog lang tid siden, at det sidst blev til dansk metal.

Den seneste medalje kom i hus, da Brian Nielsen i 1992 vandt bronze i supersværvægt ved OL i Barcelona.

OL i London afholdes fra den 27. juli til 12. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere