Kæmpetalent tog røven på alle

Den engelske sværvægtsgigant Tyson Fury eksperimenterede mod nordirske Martin Rogan

Tyson Fury (t.h.) spås af mange som den, der har bedst chancer for at afmontere en Klitschko. Han har størrelsen og slagstyrken til det. (Arkivfoto: AP)
Tyson Fury (t.h.) spås af mange som den, der har bedst chancer for at afmontere en Klitschko. Han har størrelsen og slagstyrken til det. (Arkivfoto: AP)

Den engelske sværvægtsgigant Tyson Fury havde før sin kamp mod nordirske Martin Rogan proklameret, at folk ville få en ny Tyson Fury at se.

Og det blev da også noget af en overraskelse, der mødte Rogan og de 5000 fans på nordirerens hjemmebane i Odyssey Arena i Belfast: Den 23-årige himmelstormer i sværvægtsdivisionen kom nemlig for første gang i prof-karrieren ud som højrefodsbokser og ordnede Rogan i fem omgange.

Den 206 cm høje Fury brugte halvanden omgang på at finde sig tilrette på udebanen og med sin nye stil, og derfra begyndte han at tage styringen. 40-årige Rogan, der tidligere har besejret bl.a. Audley Harrison og Matt Skelton, gik i 3. omgang i gulvet for et venstre hook til kæben, og i 5. omgang sluttede det, da Rogan blev talt ud efter et giftigt kropsslag.

Ubesejrede Tyson Fury (18-0-0, 13 KO), der er både britisk mester og Commonwealth-mester i sværvægt, afslørede efter kampen, at han havde betragtet kampen som den oplagte mulighed for at eksperimentere med sin fodstilling for større opgaver, som eksempelvis en af Klitschko-brødrene eller den finske europamester Robert Helenius.

- Jeg er en verdensklasse-sværvægter, og jeg kan gøre sådan nogle ting. Jeg slår lige godt med begge hænder. Det (den nye fodstilling) virkede i træningen, og Martin Rogan var typen, jeg kunne øve det på, sagde Fury efter kampen.

Han skal dog nok være varsom med den slags eksperimenter mod en modstander, der hedder Klitschko til efternavn.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere