Dansk sværvægter i fransk turnering

31-årige Claus Bertino klar til nye udfordringer i Bigger's Better

Claus Bertino (t.h.) drager til Frankrig for at deltage i en turnering for prof-boksere. (Foto: Thomas Sjørup)
Claus Bertino (t.h.) drager til Frankrig for at deltage i en turnering for prof-boksere. (Foto: Thomas Sjørup)

Et vellykket comeback har for alvor givet den 31-årige sværvægter Claus Bertino lysten til igen at slå sig løs i den firkantede ring, og fredag 13. april kravler han under tovene til en decideret turnering, Bigger's Better i Frankrig.

Det sker i provinsbyen Issy Les Moulineaux, hvor otte fightere på én og samme aften skal bokse om bæltet i turneringen, der sendes live på Eurosport.

Så, hvis ellers Bertino når frem til finalen, kan det blive en travl aften med tre kampe.

- Nu er kampene kun 3 x 3 minutter, så selvom tre kampe lyder af meget, er det ikke så slemt, siger Claus Bertino til ekstrabladet.dk.

I hans seneste kamp, 18. februar i polske Raciborz, leverede Bertino en solid indsats over 10 omgange trods pointnederlag mod den fremstormende Andrzej Wawrzyk (25-0-0), så han er ikke nervøs for, at kræfterne ikke vil slå til i det franske.

- Jeg har holdt formen ved lige siden kampen i Polen, og nu skruer jeg for alvor op igen med, så jeg tager til turneringen med optimisme, med troen på, jeg kan vinde den, siger Claus Bertino.

Kun en enkelt af deltagerne, rumæneren Lucian Bot, har flere kampe end Bertino. Bot har en rekordliste på 15-2-0 (5 KO-sejre), mens Bertinos er 13-3-0 (8 KO-sejre).

Ellers er det folk med op til en lille håndfuld kampe fra Frankrig, Schweiz, Polen, Ukraine, Belgien og Tyskland, der stiller op i tuneringen.

Bertino, der ved nytårsskiftet blev fri af sin aftale med Team Palle, har endnu ikke bundet sig til en anden promotor.

- Min indsats mod Wawrzyk er da blevet bemærket, og der har været lidt snak til et par sider, men endnu er der ikke kommet noget ud af det, siger Claus Bertino.

0 kommentarer
Vis kommentarer