Bokser tilfreds trods nederlag

Som ventet var den verdensrangerede polske sværvægter Andrzej Wawrzyk for stor en mundfuld for Claus Bertino

Bank til Bertino (Arkivfoto: Bjørn Stig Hansen)
Bank til Bertino (Arkivfoto: Bjørn Stig Hansen)

Trods næste et års fravær fra ringen slap den 31-årige danske sværvægter Claus Bertino udmærket fra sit comeback i den dobbelte titelkamp mod den verdensrangerede Andrzej Wawrzyk i den polske by Raciborz.

- Selvfølgelig ville jeg, ligesom alle andre, gerne have vundet, men jeg vidste, jeg skulle møde en virkelig stærk modstander, så trods nederlaget er jeg tilfreds med min indsats, siger Claus Bertino til ekstrabladet.dk.

Se også: Dansk bokser får dobbelt titelkamp

En sejr ville ikke bare have givet den danske sværvægts-titlerne som WBAs internationale mester og WBC Baltic mester, men også have sendt ham ind på ranglisterne, hvor Andrzej Wawrzyk er nummer 5 på Europa-ranglisten samt henholdsvis nummer 12 og 16 hos verdensforbundene WBA og WBC.

- Ja, en sejr ville virkelig kunne have sat liv i det hele. Men jeg synes, jeg gjorde det så godt, at jeg har grund til at se optimistisk på fremtiden, siger Claus Bertino, der senest havde bokset 26. februar sidste år, hvor han vandt på point over Gabor Farkas, Ungarn.

Se også: Dansk sværvægter skuffede sig selv

Den lokale helt Wawrzyk fik også mere at se til, end han sikkert havde ventet. Han kom med tre knockout-sejre i træk, men måtte arbejde fuld tid, og ofte hårdt, for at bokse en pointssejr hjem mod en fysisk stærk dansker: 100-90, 99-92, 98-93 stod der på de tre dommersedler. Andrzej Wawrzyk har nu en rekordliste på 25-0-0, 13 sejre på ko.

Med kampen er Bertino tilbage på de skrå brædder, hvor han kun har optrådt et par gange de senere år. Men nu, hvor han er kommet fri af sin aftale med Team Palle, håber han igen at få liv i karrieren.

- Jeg slap fra kampen uden skader. Det 'eneste minde', jeg har med hjem, er et par blå øjne, så jeg håber på, det måske snart kan blive en kamp igen, siger Claus Bertino, hvis rekordliste nu er 13-3-0, 8 sejre på ko.

0 kommentarer
Vis kommentarer