Sauerland: Kessler kan bokse Magee

Kalle Sauerland kommenterer på rygter om, at Mikkel Kessler bokser Brian Magee istedet for Robert Stieglitz i april

Mikkel Kessler er manden, der kan genrejse den danske stolthed og stikke Brian Magee nogle på skrinet som tak for senest. (Foto: Thomas Sjørup)
Mikkel Kessler er manden, der kan genrejse den danske stolthed og stikke Brian Magee nogle på skrinet som tak for senest. (Foto: Thomas Sjørup)

Danske og internationale boksekredse har de sidste par dage viderebragt rygter om, at Mikkel Kessler bokser sin næste kamp mod Brian Magee –og altså ikke bokser den 14. april mod WBO-verdensmesteren Robert Stieglitz.

Og promotor Kalle Sauerland indrømmer da også, at en kamp mellem den danske boksekonge og den nordirske 'danskerdræber' giver mening.

– Det er en interessant tanke, en kreativ tanke, siger Kalle Sauerland.

Læs også:

Se også: Mads Larsen udfordrer EB-chef

– For det første skal den danske stolthed genrejses, efter at Magee har slået både Mads Larsen og Rudy Markussen. Og for det andet kan en sejr over Magee muligvis stille Kessler forrest i køen til en revanchekamp mod Andre Ward.

– Hvis Kessler var førsteudfordrer til Ward, ville vi kunne bringe kampen til Danmark ved at afgive det højeste purseoffer, hvad enten amerikanerne vil det eller ej.

– Så kampen mod Magee er bestemt ikke et dumt rygte –det er bare ikke et sandt rygte, påstår den tyske promotor, som fastholder, at Kessler bokser WBO-verdensmesteren Robert Stieglitz den 14. april i Parken.

Et puslespil
Interessant er rygtet under alle omstændigheder, fordi Team Sauerland ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke har en tv-aftale på kampen.

De resterende kampe i Kesslers karriere er kun interessante for et tv-selskab, hvis de laves som pay per view-kampe, men netop Stieglitz-kampen er ikke god som pay per view, fordi Stieglitz-lejren har en aftale med tysk fjernsyn, som gør, at danske tv-seere kan slippe for at betale, hvis bare de kan se tysk tv.

Læs også:

Se også: Boksningens Paradise Hotel

Kan Sauerland derimod sætte Robert Stieglitz op mod deres egen bokser, Arthur Abraham, i et rent tysk VM-brag, og Mikkel Kessler mod Brian Magee som pay per view i maj eller juni, så begynder puslespillet at falde på plads.

Magee kan inden længe blive erklæret 'regular champ' hos WBA –og dermed førsteudfordrer til Andre Ward –på bekostning af den nuværende 'regular champ' Karoly Balzay, der gennem en længere periode har undgået en kamp mod Brian Magee.

Kessler kan kun vente
– Jeg er netop på vej til Panama for at tale med WBA, siger Brian Magees manager, Pat Magee, til Ekstra Bladet.

– Vi vil have, at Balzay enten bokser mod Brian, eller at Brian får titlen som 'regular champ'. Vi vil ikke finde os i, at Balzay bokser mod Dimitri Sartison den 21. april, som det er planlagt.

– Når Brian enten har bokset mod Balzay, eller forbundet har erklæret ham som 'regular champ', kan en kamp mod Kessler bestemt komme på tale, siger nordireren.

I mellemtiden kan Mikkel Kessler bare træne –og vente.

0 kommentarer
Vis kommentarer