Skandalebokserne: Undskyld, undskyld ...

Både Dereck Chisora og David Haye har udsendt meddelelser, hvor de beklager slagsmålet lørdag nat

Dereck Chisora i grå trøje og David Haye i sort i slagsmål på pressekonferencen lørdag nat efter kampen mellem Chisora og Vitali Klitschko. (Foto: DPA)
Dereck Chisora i grå trøje og David Haye i sort i slagsmål på pressekonferencen lørdag nat efter kampen mellem Chisora og Vitali Klitschko. (Foto: DPA)

Den ene af weekendens skandaleboksere har i en meddelelse her til aften 'af hele sit hjerte' undskyldt for sin del af balladen efter VM-kampen mellem Vitali Klitschko og Dereck Chisora natten til søndag - en kamp, Chisora tabte klart på point.

På det efterfølgende pressemøde kom Chisora i slagsmål med en anden britisk sværvægter, David Haye, og det fortryder han nu.

- På grund af den store medieopmærksomhed, min VM-kamp om WBC-sværvægtstitlen har fået, føler jeg, at jeg af hele mit hjerte må undskylde min del af de beklagelige scener både før og efter det, der skulle have været den største aften i min karriere, skriver Dereck Chisora i meddelelsen og fortsætter:

Læs også:

Vanvittige scener udspillede sig efter kampen mellem Vitali Klitschko og Dereck Chisora, da Chisoras landsmand David Haye (t.h.) dukkede op på pressemødet og kom i regulært håndgemæng med den tabende bokser. (Foto: DPA) Boksning - 20. feb. 2012 - kl. 16:16 Dansk træner: Pinligt for boksesporten

- Selvom min opførsel kan undskyldes, skete der mange ting bag scenen, som fik mine frustrationer til at koge over, men det undskylder det selvfølgelig ikke. Jeg kan ikke gå i detaljer lige nu, da det britiske bokseforbund forståeligt nok undersøger sagen og det, der skete mellem David Haye og mig selv, da jeg blev slået med en flaske.

- På trods af alt dette, kan jeg ikke lave om på, at jeg har svigtet min familie, mit team og værst af alt sporten. Jeg erkender, at mine handlinger var fuldstændig uprofessionelle, provokeret til det eller ej, lyder det endvidere i meddelelsen.

Chisora blev søndag afhørt af det tyske politi, og briten kan forvente en sigtelse for vold, mens det tyske politi indtil videre har ledt forgæves efter Haye.

Læs også:

David Haye holdt tilsyneladende en vandflaske i hånden, da han slog Dereck Chisora i ansigtet. (Foto: DPA) Boksning - 20. feb. 2012 - kl. 10:39 TV: Derfor slog David Haye på pressemøde

Haye har dog også givet ord fra sig i en meddelelse på sin hjemmeside i dag, og selvom han ligeledes beklager episoden, skyder han skylden på Chisora:

- Hvis jeg bliver spurgt om det, skal jeg med glæde assistere boksemyndighederne i enhver undersøgelse.

- Jeg håber, at Dereck Chisora er i stand til at lære af sine fejl i den forgangne weekend, korrigere fejltagelserne og herefter leve op til sit potentiale i bokseringen, skriver David Haye og forklarer, at han først følte sig svinet til fra podiet og dernæst truet:

Læs også:

Se også: Skandale-bokser arresteret - risikerer fængsel

- Chisora steg ned fra podiet, tog sin jakke af og gik aggressivt ned mod med hele sit slæng bag sig. Jeg holdt mig i ro, men desværre satte han gang i urolighederne - noget, der skader ryet i den sport, vi begge elsker, siger David Haye i en meddelelse og fortsætter:

- Jeg har lige siden tænkt over, hvad der skete, og set det igennem på YouTube mange gange. Jeg er dybt skuffet over at have del i det, der skete lørdag nat. Jeg erkender, at jeg ikke er nogen engel, og jeg har ikke noget imod lidt 'trash-talk' for at promovere boksningen, men gennem mine 21 år i sporten har jeg aldrig været involveret i eller bevidnet så alvorlig ballade, siger Haye, der var i München for at kommentere kampen.

Læs også:

Dereck Chisora ankom søndag aften til Heathrow. (Foto: AP) Boksning - 20. feb. 2012 - kl. 09:26 TV: Politiet sigter bokser efter Klitschko-kamp

Chisora siger endvidere i sin meddelelse, at han beklager og er flov over det skete.

- Jeg erkender, at jeg som professionel bokser har pligt til at opføre mig ordentligt, især fordi boksning handler om kontrolleret aggression. Jeg har skuffet en masse mennesker, inklusive mig selv, og det undskylder jeg for.

Læs også:

Se også: TV: Blod og ballade efter Klitschko-triumf

- I München samarbejdede jeg fuldt ud med de tyske myndigheder, og derfor blev jeg løsladt uden sigtelse. Jeg vil ikke kommentere dette yderligere, men afvente eventuelle høringer, lyder det fra Chisora.

Begge boksere risikerer lang eller måske ligefrem livsvarig karantæne af det britiske bokseforbund, lige som det tyske politi fortsat kan rejse sigtelse mod de to boksere.

0 kommentarer
Vis kommentarer