Ekspert: Froch gør sig sårbar for kriminelle

Bokseren Carl Frochs spillefidus er en invitation til kriminelle spillesyndikater, siger dansk matchfixing-ekspert

Carl Froch har erkendt, at han har hjulpet venner og familie til spillegevinster ved at vinde i bestemte omgange. (Foto: AP/Tom Mihalek)
Carl Froch har erkendt, at han har hjulpet venner og familie til spillegevinster ved at vinde i bestemte omgange. (Foto: AP/Tom Mihalek)

Ved at sikre familie og venner fede spillegevinster - og ved at indrømme det offentligt - har bokseren Carl Froch stukket næsen ind i en gambling-verden, hvor kriminelle spillesyndikater er på evig jagt efter atleter, der kan manipuleres til at skaffe bestemte resultater.

Det siger matchfixing-eksperten Henrik Radich fra SOF Security, som blandt andet arbejder for Danmarks Boldspil Union.

- Det kommer slet ikke bag på mig, at dette foregår i boksningens verden, men det er overraskende, at Froch indrømmer det. Han har nu fortalt hele verden, at han kan manipuleres, siger Henrik Radich.

- Han er så at sige poppet op på radaren, og nu kan man så spekulere over, hvad der sker næste gang. Man kan godt forestille sig, at der sidder nogle derude, der kunne være fristet til at forsøge at arrangere en sidste kassekamp, når Frochs karriere en dag går på hæld.

Læs også:

Ny bokseskandale: Froch fiflede med KO-sejr

Grænsen for matchfixing går præcis der, hvor resultatet af en sportskonkurrence gradbøjes, siger Radich. Han er derfor ikke et øjeblik i tvivl om, at Frochs optræden er matchfixing.

- Det bør være sådan, at sportsfolk slet ikke må spille på deres egen sportsgren. Ikke kun på deres egne kampe, men på sportsgrenen. Der må være nul-tolerance, for det er den klareste regel af alle, siger Henrik Radich, der erkender, at det ikke er let at håndhæve en sådan regel, idet gambling let kan organiseres ad omveje.

- Men der er en vigtig signalværdi i at fastslå over for sportsfolk, at det helt grundlæggende er ulovligt at spille på egne kampe og egen sportsgren.

- Man må uddanne sportsfolk til at forstå, at hele deres karriere kan blive lagt i ruiner, hvis de gør det, siger Henrik Radich.