Stortalent bliver prof i ny dansk boksestald

Flere af folkene bag Mikkel Kesslers succes er gået sammen om ny boksestald, som holder første stævne i april

Kim Poulsen og Kasper Bruun  (t.v.) udgør sammen med stortalentet Abdul Khattab (t.h.) tre af de fire boksere i den nye boksestald, som bl.a. andre Kesslers tidligere træner, Ricard Olsen (forrest) står bag. (Foto: Thomas Sjørup)
Kim Poulsen og Kasper Bruun (t.v.) udgør sammen med stortalentet Abdul Khattab (t.h.) tre af de fire boksere i den nye boksestald, som bl.a. andre Kesslers tidligere træner, Ricard Olsen (forrest) står bag. (Foto: Thomas Sjørup)

På boksesiden og – ikke mindst –i ejerkredsen er det kendte navne, der står bag Danmarks nye professionelle boksestald, Euro Event, som har været under forberedelse gennem længere tid. 7. april går stalden i luften med sit første stævne.

Tre af de absolutte topfolk i Mikkel Kesslers kulisser – The Viking Warriors manager Allan Back, hans fysiske træner Thomas Macon og hans tidligere træner Ricard Olsen – er gået i partnerskab med boksetræner Søren Larsen fra Pandrup samt de to forretningsfolk Christian Christiansen og Jan Brandrup om at sætte rammerne op for den nye boksestald, der foreløbig har skrevet profkontrakt med fire boksere.

Dem er der et par velkendte navne af i skikkelse af Kim Poulsen og Kasper Bruun, der begge har været på kontrakt hos Team Sauerland. Derudover er der tegnet kontrakt med stortalentet Abdul Khattab, dansk mester de seneste seks år, og Stephan Alms, regerende dansk og nordisk mester.

Se også: Fem brødre vil gøre som Kessler Fem Khattab-brødre vil gøre som Kessler

Første stævne fra Euro Events side bliver 7. april, når staldens proffer kommer på plakaten i Aalborg ved amatørernes danske mesterskab, der således bliver et såkaldt pro-am-stævne. Derudover sigter stalden på yderligere tre stævner i år, inden det næste år er planen at arrangere seks stævner udelukkende med profkampe.

Ud over den suverænt største spiller på det danske promotormarked, tyske Team Sauerland, er der mindre stalde i markedet, bl.a. Johan Kimoses i Hvidovre og Mogens Palle, som man aldrig helt skal afskrive. Alligevel mener Allan Back, manden, der har fået den nye promotorlicens, at der er plads til – og marked for – endnu en professionel stald i Danmark.

Retningslinjer
– Der mangler et alternativ. Der er mange unge danskere, der fortjener chancen for at blive proffer, for så mange pladser er der jo ikke hos de andre promotorer.

– Vi sætter retningslinjerne op for bokserne, der forpligter sig til at følge træningen og kostvejledningen. Det er også vores idé at udvikle trænerne.

– Er det jeres ambition på længere sigt at blive en regulær konkurrent til Team Sauerland?

– Egentlig ikke, for vores primære fokus er at skabe rammer for danske boksetalenter, mens Sauerland mere er en spiller på det store internationale marked, siger Allan Back.