TV: VM-kamp endte i skandale

Amerikanske Steve 'USS' Cunningham raser efter særpræget VM-nederlag til cubanske Yoan Pablo Hernandez

Kampleder Mickey Vann tæller over Steve Cunningham. (Foto: AP)
Kampleder Mickey Vann tæller over Steve Cunningham. (Foto: AP)

Der var drama for alle pengene, da eksil-cubaneren Yoan Pablo Hernandez lørdag aften erobrede IBF-titlen i cruiservægt med en kontroversiel sejr mod amerikanske Steve 'USS' Cunningham i tyske Neubrandenburg.

Efter seks omgange blev kampen stoppet af kampleder Mickey Vann, fordi cubaneren havde pådraget sig to flænger efter, at bokserne havde knaldet hovederne sammen. Og efterfølgende kunne Hernandez lade sig krone som mester på 'split technical decision'.

En beslutning, som Cunningham, der var forsvarende mester, efterfølgende havde meget svært ved at acceptere.

Han meddelte, at han følte sig 'snydt' og krævede straks en ny kamp, mens sejrherren ikke overraskende havde en anden opfattelse af tingene.

- Jeg var klar til 12 omgange. Jeg var foran fra begyndelsen. Vi slog hovederne hårdt sammen og det er altid hårdere end slag. Jeg skal syes, men jeg vil nyde en cicar imens, lød det fra sejrherren, mens stævnelægen, Walter Wagner, forsvarede beslutningen om at stoppe kampen.

- Sårene var ikke farlige, men blodet kunne løbe ned i øjnene og forringe hans syn. Det er min opfattelse, at det ikke var helt tilfældigt, at de slog hovederne sammen, selvom det var kamplederens opfattelse. Der kan være forskellige opfattelser. Hernandez havde en bagdel på grund af flængerne, så derfor anbefalede jeg at stoppe kampen, sagde lægen efter kampen.

Kritik til kampleder
Hernandez havde Cunningham i kanvassen allerede i første omgang, og ifølge cubanerens træner, legendariske Ulli Wegner, burde kampen være sluttet allerede der.

- Kamplederen talte for langsomt. Det kunne være sluttet allerede der, vurderede Wegner, mens flere iagttagere undrer sig over kampens afvikling.

På boksebloggen 'Bad Left Hook' er kampleder Mickey Vann således genstand for hård kritik.

Dels, fordi Vann ikke bedømte det som skaller fra Cunninghams side, da boksernes hoveder stødte sammen, og dels fordi kampen fik lov at fortsætte, da amerikaneren var i gulvet i første omgang.

- Vann kunne let have stoppet kampen i første omgang, da Cunningham sprællede som en fisk på land. Hvorfor gjrode han det ikke? Flængen var ikke så slem, at kampen skulle være stoppet. Og da den blev stoppet, var det under forvirrende omstændigheder. Vann er den sammen kampleder, der kastede håndklædet ud af ringen i Katsidis vs. Eark. så hvorfor denne pludselige forsigtighed?, lyder det på bloggen.

Se tv-billeder fra kampen her