Uenighed kan koste Klitschko VM-bælte

Kamplederen er gode venner med Wladimir Klitschko, mener David Hayes lejr - det kan koste WBA-bæltet

Wladimir Klitschko med sin VM-bælter. En uenighed om kamplederen kan i yderste konsekvens koste Klitschko WBA-bæltet. (Foto: AP)
Wladimir Klitschko med sin VM-bælter. En uenighed om kamplederen kan i yderste konsekvens koste Klitschko WBA-bæltet. (Foto: AP)

Når WBA-verdensmesteren i sværvægt, David Haye, lørdag brager sammen med IBF/WBO-mesteren Wladimir Klitschko i Hamburg, kan WBA-bæltet være sært fraværende. På grund af en uenighed om den kampleder, som især bokseforbundet WBO har været opsat på at få sat på kampen.

Haye-lejren vil ikke acceptere den påsatte kampleder, Genaro Rodriguez, idet de argumenter, at Rodriguez 'har udviklet et personligt forhold til Klitschko-brødrene ved at optræde i fem af Wladimirs titelkampe og to af hans bror Vitalis'.

- Lige nu ser det sådan ud, at medmindre WBA beslutter sig for at godkende denne kampleder, så vil de ikke anerkende kampen som en kamp om deres bælte, siger Hayes træner og manager Adam Booth til Daily Mail.

- I alle Wladimirs kampe, som denne kampleder har haft ansvaret for, har han tilladt alle mulige lovbrud og især en masse omklamring. Det er en stående diskussion, siger Booth.

TV: Se mandagens face-to-face

Skulle Haye ikke få lov til at bokse om WBA-bæltet, ville han selv i tilfælde af nederlag kunne kalde sig WBA-verdensmester. Og Klitschko går i så fald glip af det håndgribelige bevis på sin status som tredobbelt verdensmester.

Udtalelserne om kamplederen virker dog mest af alt som en del af det psykologiske spil fra Hayes lejr. Booth er da heller ikke mere optaget af problemet, end at han ikke tillægger kamplederen den store betydning.

- Selv om WBA skulle træffe den afgørelse, at vi skal acceptere Rodriguez, så bliver Klitschko alligevel knockoutet, mener Booth.

TV: Haye til Klitschko: Dit pikhoved!

0 kommentarer
Vis kommentarer