Haye fastholder karrierestop

End ikke en sejr over Wladimir Klitschko kan få 30-årige David Haye til at fortsætte længere end til oktober

David Haye stoppede allerede i weekenden sparringen - 14 dage før kampen mod Vitali Klitschko. Nu gælder det kunne kondition og hurtighed. (Foto: AP)
David Haye stoppede allerede i weekenden sparringen - 14 dage før kampen mod Vitali Klitschko. Nu gælder det kunne kondition og hurtighed. (Foto: AP)

David Haye har hele tiden haft en plan om, at han stopper boksekarrieren, før han bliver 31. Det gør han den 13. oktober.

Og den engelske WBA-verdensmester fastholder sit snarlige karrierestop, selvom han med en sejr over IBF/WBO-verdensmesteren Wladimir Klitschko den 2. juli i Hamburg kan gøre sig til en af klodens mest ombejlede sportsmænd og formentlig have udsigt til yderligere en håndfuld kassekampe til millioner og millioner af pund.

Det betyder også, at Haye formentlig ikke kan nå at komme i ringen mod Wladimir Klitschkos bror, Vitali, der er indehaver af det fjerde af de store VM-bælter, WBC-bæltet.

- Han har en kamp planlagt i Polen i september (mod Tomasz Adamek, red.), så hvis den kamp bliver til noget, så er chancerne for en kamp nok små, siger den tidligere fotomodel, der mange gange tidligere har forklaret, hvorfor han planlægger at forlade sporten:

TV: Hadefuldt møde før årets kamp

- Jeg er tæt på at have nået mine mål, og det sidste mål er at samle sværvægtstitlerne. Jeg har allerede samlet cruiservægttitlerne (Haye var WBC/WBA/WBO-mester), og nu er jeg fast besluttet på at gøre det samme i sværvægt. Når det er gjort, hvad kan jegt så opnå? Jeg vil ikke være en af de boksere, der bliver ved for længe og bliver en skygge af mig selv, sagde Haye i forbindelse med sin 30 års fødselsdag sidste år - og nævnte et af sine idoler, som boksede lidt for længe: Roy Jones Jr.

- Han havde vundet titler i fire vægtklasser, han var den bedste bokser i verden pund-for-pund, og han havde ikke mere at bevise. Men stoltheden tog fusen på ham, han fortsatte i de lavere vægtklasser og endte med at blive slået helt forfærdeligt ud flere gange. Han halter stadig rundt i dag og prøver at genoplive fortidens storhed. Den slags er der masser af eksempler på.

- Min inspiration er Lennox Lewis. Han sørgede for at komme ud i tiden, mens han havde titlen og sine åndsevner. Han trak sig tilbage, mens han var på toppen, som verdensmester i sværvægt, og uden at have noget at bevise, sagde The Hayemaker sidste år.

Skulle den hårdtslående englænder besejre sværvægtskongen Wladimir Klitschko, vil boksefans nok betale dobbelt billetpris for at se ham slutte karrieren mod den mand, der i 2004 fik Lennox Lewis til at gå på pension efter et helvede af en kamp: Storbror Vitali Klitschko.

0 kommentarer
Vis kommentarer