Boksere jagter Team Danmark-støtte ved EM

Flere af de danske deltagere ved EM i boksning for amatører skal forsøge at opnå støtte fra Team Danmark

Bokseformanden Benny Jørgensen ser mulighederne for, at flere boksere får støtte fra Team Danmark (Foto: Gorm Olesen)
Bokseformanden Benny Jørgensen ser mulighederne for, at flere boksere får støtte fra Team Danmark (Foto: Gorm Olesen)

Det handler om andet end EM for de danske boksere, der fra denne weekend er med ved europamesterskaberne for amatører i Ankara i Tyrkiet.

Torben Keller er den eneste af de fire danske EM-deltagere, der bliver støttet af eliteorganisationen Team Danmark frem mod OL i London næste år, mens Rashid Kassem, Dennis Ceylan og Peter Gram er uden støtte.

Det kan snart blive ændret, fortæller Benny Jørgensen, formand for Danmarks Bokse-Union (DaBU).

- Der er ingen tvivl om, at hvis Dennis, Rashid eller Peter får et rigtig godt resultat ved EM, så er de helt klart inde i billedet til at få støtte fra Team Danmark. Det har jeg en klar aftale med Michael Andersen (Team Danmarks direktør) om, siger formanden.

Benny Jørgensen har ikke mindst forventninger til, at Dennis Ceylan og Rashid Kassem kan gøre Torben Keller følgeskab som Team Danmark-støttede boksere i OL-satsningen.

- Dennis er en formidabel bokser, som har alt det, der skal til. Han har et fantastisk overblik og er uortodoks i sin boksning. Det samme kan siges om Rashid. De er meget store teknikere, ligesom Torben Keller er det, siger Benny Jørgensen.

DaBU-formanden ser EM som vigtigt med henblik på OL, både set fra et sportsligt og økonomisk synspunkt.

- Det er meget afgørende for Dennis og Rashid, for vi har en lille aftale med Michael Andersen om, at hvis de klarer sig rigtigt godt, så ryger de naturligvis direkte ind og får Team Danmark-støtte.

- Så det er afgørende for dem, og det er afgørende for DaBU's økonomi, siger Benny Jørgensen.

Lørdag er de første danskere i aktion ved EM.

0 kommentarer
Vis kommentarer