Kessler har droppet vennerne

- Jeg vidste ikke, hvad jeg var værd, siger Mikkel Kessler, der de senere år har skilt mange 'venner' fra

Mikkel Kessler har fået ryddet op i baglandet. Og i en alder af 32 år kender han nu sit værd og ved, hvem han skal stole på. (Foto: Joachim Adrian)
Mikkel Kessler har fået ryddet op i baglandet. Og i en alder af 32 år kender han nu sit værd og ved, hvem han skal stole på. (Foto: Joachim Adrian)

– Jeg har altid gjort, hvad der blev sagt. Altid rettet ind. Jeg er opdraget som den der flinke fyr, der gerne vil have, at alle er glade, men det kommer man bare ingen steder med i det lange løb.

Mikkel Kessler ser alvorlig ud. Væk er det forsonende smil, der oftest sidder klistret på hans ansigt. Han siger det på sin egen måde.

– Jeg er 32 år. En voksen mand. Det er slut med at være Mr. Nice Guy.

Kessler om pressemøde: Forfærdeligt!

Mikkel Kessler begyndte sin professionelle karriere som 19-årig. Havde Mogens Palle som promotor og Ricard Olsen som træner.

Ingen af dem er længere en del af Team Kessler.

Af vidt forskellige årsager, ganske vist, men alligevel et udtryk for, at Kessler, der er vant til at dele øretæver ud, nu også har lært at sige fra, når han ikke står oppe i ringen.

Ricard er stadig min ven
På det personlige plan har bruddet med Ricard Olsen gjort mest ondt på Kessler. De to har kendt hinanden i næsten to tredjedele af Kesslers liv. Klichéen med et forhold som far og søn er forslidt, men ikke desto mindre dækkende for de tos venskab og makkerskab.

Bruddet fulgte i kølvandet på Kesslers nederlag til André Ward i november 2009.

– Her bagefter kan jeg godt se, at jeg skulle have prøvet noget andet med min boksestil op til Ward-kampen. Mange kritikere havde travlt med at sige, at det var Ricards skyld, jeg tabte, men det for plat at påstå.

Promotor: Kessler skal ned nu

– Havde jeg vundet, havde Ricard været den helt store helt, men jeg tabte altså, og det var kun min skyld.

– Jeg forstår, Ricard var skuffet over, at vores samarbejde stoppede, men jeg kan ærligt sige, at han er min ven i dag, siger Mikkel Kessler.

Jeg blev ældre og klogere
Knap så meget har han tilovers for sin tidligere promotor, Mogens Palle.

Det brænder i Kessler for at få lov til at fortælle omverdenen om bruddet, men han har bundet sig til et forlig, der gør, at han kun må udtale sig i generelle vendinger.

– Jeg fik aldrig forklaret, hvad der skete inde bag kulisserne. Så blev jeg ældre og klogere. Jeg ved jo, det er mit helbred, det går ud over.

– Så begyndte jeg at interessere mig lidt for, hvor mange billetter der blev solgt til stævnerne, hvor mange pay per view der blev solgt. Det fik jeg aldrig noget at vide om.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg var værd, og vidste ikke, hvad jeg kunne tillade mig at forlange, siger Mikkel Kessler, der endvidere har droppet sin tidligere ven Simon Lundt Hansen som manager, hvilket Mikkel Kessler dog ikke vil kommentere.

0 kommentarer
Vis kommentarer