Holyfield tæskede tapper Brian

Træerne voksede ikke ind i himlen for Brian Nielsen, der sled forgæves mod den amerikanske legende

Brian Nielsen kæmpede tappert, men forgæves mod Evander Holyfield. (Foto: Claus Bonnerup)
Brian Nielsen kæmpede tappert, men forgæves mod Evander Holyfield. (Foto: Claus Bonnerup)

KONCERTHUSET (ekstrabladet.dk): Den gik sgu ikke, Brian...

Han forsøgte, det bedste han har lært gennem en lang boksekarriere. Den sluttede egentlig for ni år siden. Men det rakte ikke mod en stærkere, hurtigere og klogere Evander Holyfield lørdag aften.

Trods massiv opbakning og større fra de mere end 2.200 tilskuere måtte han kapitulere efter 10 underholdende omgange i DR's Koncerthuset, da kampens dommer stoppede ham og dømte Holyfield som vinder på teknisk knock out.

Nielsen sloges tappert, men som kampen skred frem, fik han sværere og sværere ved at bevare taktik, tempo og koncentration, da hans venstre øje led voldsomt under flere slag fra Holyfield.

Et afgørende punkt i kampen kom i slutningen af 3. omgang. Her leverede Holyfield et perfekt hook til Nielsens kæbe, der sendte den danske legende i gulvet.

Det rystede ham tydeligt, og træner Paul Duvill måtte tale med store bogstaver i ringhjørnet.

Presset Brian
Det var en presset Brian Nielsen, der gik ind til 4. omgang. Han blødte i ansigtet og kunne ikke se noget, som han også selv, frustreret, sagde efter 4. omgang.

Holyfield så derimod determineret og godt ud, hvis ellers det kan lade sig gøre i en boksering.

I 5. omgang var Nielsen på et tidspunkt ude og hænge i tovene, der var ved at give efter for de mere end 108 kg. Og en ny serie fra Holyfield udstillede ham som en træt og færdig mand. Og til sidst var det bare et spørgsmål om tid, før det sidste hug kom fra den amerikanske legende.

Igen i 6. omgang var danskeren ude i tovene. Hans parader syntes mere og mere usynlige, mens Holyfield lignede en mand på en mission: En Klitschko-kamp.

7. omgang lignede den sidste. Nielsen var ude i ren overlevelse. Han havde mere eller mindre opgivet taktikken, mens paraderne ikke længere kunne stoppe Holyfields angreb. Men amerikaneren er heller ingen vårhare mere, og han blev også træt som omgangene skred fremad.

Sure tilskuere
Det betød en mere afdæmpet 8. omgang. Nielsen så slidt ud, men Holyfield formåede ikke i samme omfang at angribe.

I 9. omgang var Nielsen nede igen. Men det var et resultat af et skub fra Holyfield. Og så sluttede det, da kampens dommer stoppede den efter en ny serie fra Holyfield i Nielsens eget hjørne. Danskeren blev på benene, men alligevel valgte han at stoppe det.

I øvrigt til mere end 2.000 tilskueres utilfredshed. De begyndte i stedet at brøle, pifte og siden brøøøøle BRIAN! BRIAN! BRIAN!