Klinisk Klitschko gør klar til storkamp

Verdens bedste sværvægter forsvarede for 14. gang i træk sin status med let TKO-sejr over Francesco Pianeta

'And still undisputed champion of the world' ... (Foto: AP)
'And still undisputed champion of the world' ... (Foto: AP)

De færreste havde forventet, at italienske Francesco Pianeta ville byde sværvægtskongen Wladimir Klitschko på nogen problemer, selvom han kom til kampen i SAP Arena in Mannheim med et rundt ’0’ ude for nederlag på rekordlisten.

Det gjorde han heller ikke.

Klitschko havde den 28-årige italiener i gulvet i starten af 2. omgang, og så var det stort set overstået. Pianeta gik ned igen i 4. omgang, og i 6. omgang stoppede kamplederen slagudvekslingerne, da Klitschko landede en flot venstre-højre-venstre-kombination af lige stød, som italieneren på det tidspunkt var for slidt til at flytte sig for.

14 gange i træk har den yngste af Klitschko-brødrene nu forsvaret en sværvægtstitel, og han har været klodens dominerende i vægtklassen siden det første titelforsvar i 2006, hvilket gør WBA/WBO/IBF-mesteren til nummer fire på listen over sværvægtere med den længste regeringstid som verdensmester.

Se også: TV: Boksemonster gakkede helt ud

Der er dog endnu et stykke vej til Joe Louis’ rekord på 25 titelforsvar i træk fra 1937 til 1949. Og til forskel fra Louis har den store ukrainer aldrig bokset den værste rival til sin status som klodens bedste sværvægter, broderen Vitali Klitschko, der er indehaver af WBC-titlen. Det kommer han heller aldrig til.

Francesco Pianeta (28-1-1, 15 KO) var så langt fra en trussel mod en sværvægter af historisk format, men næste gang bliver det utvivlsomt sværere for 37-årige Wladimir Klitschko (60-3, 51 KO).

Planen er, at han den 31. august endelig forsvarer sine titler mod den værdigste udfordrer i samtiden, den fire år yngre russer Alexander Povetkin (25-0, 17 KO), der er ubesejret som professionel og ligesom Klitschko OL-guldvinder som amatør.

Se også: Vanvids-bud: Klitschko-kamp købt for 133 mio.

1 af 3 Pianeto var i gulvet tre gange. Til sidste blev han talt ud. (Foto: AP)
2 af 3 Pianeto var en god omgang sparring for Klitschko. (Foto: AP)
3 af 3 'And still undisputed champion of the world' ... (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer