Khan snupper VM-titel efter skalle

Englænderen Amir Khan forsvarede sin WBA-titel i letweltervægt efter dramatisk afslutning

Amir Khan (th.) snakker med udfordreren Paul McCloskey (tv.) efter at dommeren stoppede deres VM-fight. (Foto: AP)
Amir Khan (th.) snakker med udfordreren Paul McCloskey (tv.) efter at dommeren stoppede deres VM-fight. (Foto: AP)

- Det er en fucking skandale, råbte promotor Barry Hearn på den ene side.

- Helt reelt, mente både dommer og modstander. Naturligvis! Der SKAL jo nærmest per automatik være drama, når en VM-kamp i boksning skal afgøres.

Dette drama udspillede sig i nat foran 18.000 tilskuere i MEN Arena i Manchester, da englænderen Amir Khan forsvarede sin WBA-titel i letweltervægt mod den irske europamester Paul McCloskey.

I sjette runde stødte de to boksere hovederne sammen, hvorved McCloskey pådrog sig en grim flænge over venstre øjenbryn, der tvang kampleder Luis Rabon til at afbryde kampen på opfordring var stævnelægen.

Forstår ikke kendelsen
Khan blev herefter erklæret for vinder af kampen, da dommerne havde ham i front med 60-54 - altså som vinder af samtlige seks runder.

McCloskey-lejren mente imidlertid, at Khan havde nikket McCloskey en skalle med vilje og skulle have været diskvalificeret - og at skaden i øvrigt ikke var så slem, at kampen skulle have været afbrudt.

- Det var en skandaløs kendelse. Det var Pauls drøm, der røg. Selvfølgelig var der en flænge, men jeg har set dem 20 gange værre, så jeg har ingen ide om, hvorfor kampen blev stoppet. Det trak op til en stor fight, og jeg forstår ikke kendelsen, siger McCloskeys promotor, Barry Hearn, til Daily Mail og fortsætter:

Ville have knockoutet ham
- Hvis man accepterer, at det var et uheld, hvilket jeg gør, skulle kampen have fortsat. Det er svært at acceptere.

- Vi blev snydt af en meget dårlig dommerkendelse, siger Hearn og erklærer, at han vil klage til det britiske bokseforbund.

Amir Khan har dog intet til overs for Hearns anklager.

- Han vandt ikke en eneste runde. Jeg smadrede ham, jeg var ikke træt, og jeg kan garantere, at hvis kampen var fortsat to runder mere, ville han være blevet knockoutet, siger Khan, hvis lejr afviser enhver ide om en revanche.

1 af 3 - Som lægen udlagde det, troede jeg, at jeg havde fået en alvorlig flænge. Han sagde til, at det var meget slemt. Men det var det ikke, siger McCloskey. (Foto: AP)
2 af 3 Amir Khan kunne igen spænde WBA-bæltet omkring livet efter sin sejr over McCloskey. (Foto: AP)
3 af 3 Amir Khan (th.) snakker med udfordreren Paul McCloskey (tv.) efter at dommeren stoppede deres VM-fight. (Foto: AP)