Amir Khan i vanvittig boksekrig

Det engelske boksefænomen Amir Khan beholdt sit VM-bælte efter drabelig kamp, hvor blandt andre kamplederen fik en på kassen

Drabelig underholdning i Las Vegas. (Foto: AP)
Drabelig underholdning i Las Vegas. (Foto: AP)

WBA-verdensmesteren i letweltervægt Amir Khan - boksningens næste superstjerne - er blevet beskyldt for at undvige en kamp mod argentinske Marcos Maidana. Fordi argentineren slår uhyggeligt hårdt. Og fordi Amir Khan ikke har den stærkeste kæbe.

Man forstår, hvis 24-årige Khan har undveget Marcos Maidana efter at have set deres kamp på Mandalay Bay Casino i Las Vegas natten til søndag.

Bolton-bokseren tog en snæver pointsejr over 12 hårde omgange, der efterlod begge boksere komplet slidt op og ufarlige for hinanden, efter at de hver især havde tævet livet halvvejs ud af den anden.

1. omgang var måske årets bedste i en boksering. Khan kom ud med fremstrakt næve som tegn på sportsmanship, og Maidana langede ham en lige højre til gengæld. Argentineren var ikke kommet for at spise småkager.

Slog kamplederen
Så var 27-årige Maidana fra Santa Fe over den engelske himmelstormer og tævede ham rundt, som Khan en enkelt gang før er blevet tævet rundt og stoppet i 1. omgang. Mod Breidis Prescott i 2008, hvor Khan blev stoppet på 54 sekunder.

Men pludselig, som man forventede Khan blive knockoutet hvert sekund, begyndte han at fyre kombinationer af i blitzende tempo, og han fældede midt i omgangen Maidana med en højre til den ene nyre og en venstre til den anden. Benene forvandt simpelthen under Maidana, som måtte tage tælling.

Maidana brugte et par omgange til at finde sig rigtigt til rette med så lynhurtig og bevægelig en mand som Khan, og så kom han ellers springende tilbage. Argentineren slog med alt, hvad han havde. Han sprang slag ind, han svingede vildt, fyrede uppercuts og albuer af, ligesom han slog i nakken, hvis han fik chancen.

Den aggressive argentiner slog oven i købet kamplederen under en kaotisk infight og fik fratrukket et point på dommersedlerne.

Khan i tovene
Khan blev tævet rundt i ringen i stort set hele 10. omgang, men han holdt sig på benene, undveg, undveg, blev ramt, blev ramt, undveg. De sidste tre omgange gik til Maidana, 10. omgang endda nok med 10-8.

Khan tog dog med sin præcise kombinationsboksning en velfortjent sejr med 114-111, 114-111 og 113-112 på dommersedlerne.

Amir Khan (28-1-0, 17 KO) beholder sit WBA-bælte, mens målrettede Maidana (29-2-0, 27 KO) roligt kan rette skytset mod en af de andre topboksere omkring letweltervægt. En rematch mod Khan kunne være en mulighed.

For Khan kunne det være interessant med en kamp mod sin filippinske træningskammerat Manny Pacquiao. Men den unge englænder behøver nok et par store VM-kampe mere, før han er klar til at gå i ringen med øjeblikket bedste bokser.