Mikkel Kessler vandt en klassiker

I en af dansk boksnings flotteste kampe nogensinde blev Mikkel Kessler verdensmester for tredje gang

Carl Froch spillede på bøddeltemaet, da han som WBC-verdensmester kom i ringen efter udfordreren. (Foto: Claus Bonnerup)
Carl Froch spillede på bøddeltemaet, da han som WBC-verdensmester kom i ringen efter udfordreren. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Boksning

HERNING (ekstrabladet.dk): 70-årige Wilfried Sauerland og hans søn Kalle kastede sig i vild eufori over Mikkel Kessler, da gong-gongen havde lydt efter 12 omgange af en af de mest intense, medrivende boksekampe, der nogensinde er afviklet på dansk grund.

Inden dommersedlerne blev læst op, blev Kessler også omfavnet af engelske Carl Froch, der måtte anerkende den rene verdensklasse, Kessler havde vist. Dommersedlerne lød 117-111, 115-113 og 116-112 til Kessler, og så havde Carl Froch også fået alle de point, der kunne pines ud af de 12 vilde omgange.

Kessler er ny WBC-verdensmester.

Froch havde ellers fra starten forsøgt at kyse danskeren med en verdensmesters udstråling.

WBC-mesteren blev mødt af buhen, da han kom i ringen før kampen, men han lod sig ikke trykke. Han vendte sig mod mængden og gejlede folk op, da han han stod på kanten af ringen, og da han kravlede under tovene, bemægtigede han sig straks et stort areal til sin bokseroyalitet, mens han stirrede efter Kessler.

Kessler i problemer
Kessler etablerede dog fra starten af kampen sin position i ringens midte, mens Froch udvalgte sig sine punkter i ringen, hvor han lurede på danskeren. 1. omgang var lige, men 2. og 3. omgang vandt danskeren ved at skære ringen af og såre Froch med jabs og hårde træffere til kroppen.

Froch ramte en enkelt gang hårdt med sin højre i en lige 4. omgang, og da Kessler byttede med en af sine egne træffere, løftede The Cobra armen som for at sige: "Jeg vinder!"

Og Froch vandt da også en vild 5. omgang, hvor Kessler efter at have modtaget flere træffere - og våndet sig højlydt for en af dem - gled og var i gulvet - uden at der blev talt. Var det et knockdown? Eller gled han?

Froch havde danskeren trængt med flere tunge træffere i omgangen, og Kessler virkede hårdt mærket mod slutningen. Deja vu fra Oakland. Man frygtede, at Kessler var hastigt på vej mod et nederlag.

Men danskeren kom tilbage på fuldt batteri i 6. omgang og hamrede Froch en knasende højre med det samme, hvorefter han igen indtog ringmidten og gik på jagt efter den dukkende og svajende cobra med jabs og tunge kropsslag.

To boksere jager KO
Bokserne syntes at gå lidt ned i kadence i 7. omgang, men mod slutningen havde Kessler Froch i problemer, da englænderen igen var blevet manøvreret op i et ringhjørne af danskerens fysiske pres.

En kæmpe højre i 8. omgang sendte en dramatisk styrtning af blod og snot ud af Frochs næse, som så brækket ud. Kessler sprang på englænderen, som stod rådvild i et hjørne - men blev reddet ud af omgangen af klokken.

Det slag, der ville have fået de fleste modstandere til at tænke: 'Godt, så gider jeg ikke mere', fik dog The Cobra til i 9. omgang at kaste sig ud i en desperat krig, og han reddede sig en lige omgang og gav Kessler en dyb flænge ved venstre øje.

Kessler vandt dog igen i 10. og 11. omgang på rå fremdrift. Kessler gik efter de tre point til Super Six-regnskabet med en KO-sejr, mens englænderen havde indset, at han skulle vinde de resterende omgange - eller knockoute vikingen - hvis han skulle redde sit hårdt tilkæmpede WBC-bælte.

12. omgang var helt vanvittig. Froch ville smide Kessler ud af ringen, hvis han kunne, og Kessler valgte på intet tidspunkt at bakke sig til sejren. Gang på gang bragede de to sammen.

Sikke dog en uafrystelig krig, det var. Man sad målløs tilbage.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.