Kølig VM-krig

Kessler-lejren truer stadig med at droppe VM-kamp mod amerikanske Ward på lørdag. To af tre dommere er amerikanere

Wilfried (t.v.) og Kalle Sauerland sammen med Dan Goosen, Andre Wards promotor, ved dagens pressemøde. (Foto: Thomas Sjørup)
Wilfried (t.v.) og Kalle Sauerland sammen med Dan Goosen, Andre Wards promotor, ved dagens pressemøde. (Foto: Thomas Sjørup)

OAKLAND (ekstrabladet.dk): Forvirringen hersker før Mikkel Kesslers VM-kamp lørdag mod Andre Ward. To af de tre udpegede dommere er fra Californien, ligesom Kesslers modstander er.

Også kamplederen er fra Californien, hvilket har fået Kesslers promotorer i Team Sauerland til at true med at droppe kampen om Kesslers titel.

Men Andre Wards promotor Dan Goosen gled onsdag aften af på spørgsmål om problemet ved et pressemøde foran rådhuset i Oakland.

- Det er California State Athletic Commision der udpeger dommerne, og det må vi alle rette os efter, sagde Goosen affejende og bad journalisterne ringe til kommissionen, hvis de ville vide mere.

- Jeg mener, at kommissionen er i kontakt med WBA, sagde Goosen.

Det, som promotoren hentyder til, er, at VM-kampen foregår i bokseforbundet WBA’s regi. Om WBA har tænkt sig at forkaste kommissionens dommere, vides ikke. Men det vil Team Sauerland presse forbundet til at gøre.

Først glattede Sauerland ud ...
Wilfried Sauerland glattede selv ud, selv om han tidligere på dag overfor ekstrabladet.dk i utvetydige vendinger havde konstateret, at kampen ikke kommer til at dreje sig om Kesslers VM-bælte, hvis ikke situationen bringes i orden.

- Vi må se, hvad WBA siger. Der er tre dage til kampen. Nu tager vi det roligt, sagde Wilfried Sauerland før pressemødet til en gruppe af journalister.

På selve pressemødet stjal Dan Goosen og amerikanerne efterfølgende showet med lange salgstaler og megen bla-bla, mens Mikkel Kessler sad med blåligt ansigt og hundefrøs ved siden af sin tyske promotor, da solen var gået i skjul bag de høje bygninger.

Lige højre fra Sauerland
Efter at Dan Goosen og de andre amerikanere havde talt i mere end en halv time, begyndte de mange forsamlede Oakland-borgere og cheerleaderne fra Wards hjemby syd for Oakland lige så stille at sive fra stedet.

- Kampen bliver ikke så lang som dette pressemøde, bemærkede Wilfried Sauerland lettere syrligt, da han endelig fik mikronen.

Tyskeren bragte derefter problemet med dommerne op igen.

- Vi kan ikke acceptere, at dommerne og kamplederen er fra Californien, sagde Sauerland, mens Goosen sad med langt ansigt.

- Hvis ikke der gøres noget, så bliver der ikke bokset VM-kamp lørdag, sagde Sauerland til buh-råb fra publikum.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere