Kessler stoppet af lægen

Mikkel Kessler mistede sit VM-bælte i Oakland, da han blev stoppet af læge og kampleder i fællesskab og led et pointnederlag

Mikkel Kessler var klart bagud på point, da han blev stoppet af kamplægen. (Foto: Thomas Sjørup)
Mikkel Kessler var klart bagud på point, da han blev stoppet af kamplægen. (Foto: Thomas Sjørup)

OAKLAND (ekstrabladet.dk): Mikkel Kesser mistede søndag morgen dansk tid sit VM-bælte i WBA-regi til amerikanske Andre Ward.

Kamplederen afbrød kamphandlingerne i 11. omgang og lod lægen kigge på en flænge ved Kesslers venstre øje, som var opstået ved et sammenstød mellem de to bokseres hoveder i 8. omgang.

Kampen gik derefter til dommernes scorekort, hvor Ward vandt med to gange 98-92 og 97-93.

Meget stærk amerikaner
Wards pointsejr var ikke ufortjent.

Efter et par tidlige omgange til Kessler - der kom ud som verdensmester og dominerede ringens midte - overtog den 25-årige amerikaner kontrollen,

Kessler kom stadig mest fremad, men mod den meget bevægelige Ward kunne han ikke få sit varemærke til at fungere: Venste jabbet.

Den danske verdensmester fangede Ward dybt et par gange, men når han fik jaget Ward op i ringhjørnerne og gjorde sig klar til at kløve træ, gik amerikaneren ind og holdte.

Kessler fik i en vild 4. omgang en flænge under det højre øje.

Men selv med stolthed og vildskab kunne Kessler ikke få overtaget. I kampens midteromgange cementerede Ward et pointforspring ved hele tiden at komme først til fadet, og Kessler måtte tage en del træffere. Når han selv svingede med al sin kraft, missede han gerne den glatte amerikaner.

Stoppet efter sammenstød
Gassen gik lidt af Ward i 8.-9. omgang, og samtidig begyndte Kessler at gå mere målrettet mod at slå amerikaneren ud, da han med rette kunne frygte at være bagud på scorekortene.

Et knockout fik Kessler aldrig mulighed for at levere. Pludselig var kampen slut.

Mens danskerens promotor Kalle Sauerland løb rundt og rev sig i håret i ringen over lægens og kamplederens afgørelse, blev det annonceret, at Ward var ny verdensmester.

Andre Ward får to point i Super Six-turneringen, hvor Kessler altså må forlade Oakland med 0 point i bagagen – og uden sit VM-bælte.

Han får dog muligheden for at erobre WBC-bæltet, når han møder engelske Carl Froch i foråret.

1 af 2 Begge Kesslers øjne var ramt af skader, da han blev stoppet af lægen. (foto: AP)
2 af 2 Mikkel Kessler var klart bagud på point, da han blev stoppet af kamplægen. (Foto: Thomas Sjørup)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere