Muhammad Ali skygger for Kessler

Nattens kamp med Mikkel Kessler er en af de største i dansk boksehistorie. Men i USA er 50 år gamle nyheder stadig større

En koncentreret Mikkel Kessler med træner Ricard Olsen. De er klar til kamp. Er du? (Foto: Thomas Sjørup)
En koncentreret Mikkel Kessler med træner Ricard Olsen. De er klar til kamp. Er du? (Foto: Thomas Sjørup)

OAKLAND (ekstrabladet.dk): I USA taler man om, at boksning er døende.

Og ja, amerikansk boksning har det i hvert fald svært i forhold til især europæerne og latinamerikanerne. Konkurrencen fra de andre sportsgrene er hård i USA, og der ikke så mange boksere som tidligere. Især mangler der unge superstjerner.

Håbet er, at Andre Ward bliver en af de nye stjerner.

- For 50 eller 70 år siden boksede alle. Hvis ikke man boksede, så vidste man alligevel noget om det. Boksning samlede nationen. Sådan er det ikke længere, siger den amerikanske boksefan Michael Conn til ekstrabladet.dk, da vi møder ham til et af ugens pressearrangementer i forbindelse med Mikkel Kesslers kamp mod Ward i Oakland.

Hvorfor er du selv interesseret?

- Fordi min far var bokser. Billy Conn. Han boksede to gange mod Joe Louis (1941 og 1946, red.). I den første kamp var han foran på point (det er sandt, red.) og udboksede Joe Louis. Han blev så overmodig, at han troede, han skulle knockoute selveste The Brown Bomber. Det gik lige omvendt i 13. omgang, siger Michael Conn.

Har du selv bokset?

- Ja og nej. Jeg fik en hel del tæv af mine ældre brødre, da jeg var knægt, så jeg havde ikke siden brug for flere kæberaslere, griner Conn, før han får en lille sludder med Mikkel Kessler, en autograf og et billede sammen med den danske champ.

Muhammad Ali overskygger Kessler
Boksesportens tilstand i USA illustreres meget godt af, at den store avis USA Today lørdag på sin sportsforside på nettet gør et nummer ud af, at det næste år er 50 år siden, at Muhammad Ali - under navnet Cassius Clay - vandt olympisk guld for USA og startede en kæmpe karriere.

Avisen har ligefrem lavet et Ali-tillæg: 'Celebrating 50 years on the World Stage'.

At den olympiske guldvinder fra 2004 Andre Ward lørdag aften lokal tid går i ringen mod en eksotisk vikingekriger i form af den danske verdensmester Mikkel Kessler, kan man finde en halvandet døgn gammel, opsummerende artikel om et andet sted. Men ikke på sportsforsiden.

Er du klar?
Artiklen konstaterer, at europæerne har vundet de to første kampe i Super Six-turneringen. Engelske Carl Froch over amerikanske Andre Dirrell, og tyske Arthur Abraham over amerikanske Jermain Taylor.

Læs også
Ward: Kessler forstår det ikke
Kessler til Ward: Du får røvfuld!
Kong Arthur ignorerer Kessler

I aften skal turneringens favorit i kamp: Danske Mikkel Kessler, som mange har peget på som Joe Calzaghes afløser på kongetronen i supermellemvægt.

Det spinkle amerikanske boksehåb hænger på Andre Ward. Men han kan også meget vel være den bedste og sejeste af de tre amerikanere i Super Six-turneringen.

Kampen i Oracle Arena i Oakland starter ifølge det officielle program kl 7 PM. Det er klokken 04.00 dansk tid.

Kampen kan følges i livetekst, mens den foregår, her på ekstabladet.dk.

1 af 3 Da Muhammad Ali i 1965 knockoutede datidens svar på Mike Tyson, bomstærke Sonny Liston, kiggede hele den amerikanske nation med. (Foto: AP)
2 af 3 Mikkel Kessler og Andre Ward laver lige knap så megen støj som Muhammad Ali. Men kampen skal nok blive fantastisk. (Foto: AP)
3 af 3 En koncentreret Mikkel Kessler med træner Ricard Olsen. De er klar til kamp. Er du? (Foto: Thomas Sjørup)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere