Kesslers lejr jubler - men har de vundet?

Det er lykkedes Team Sauerland at gøre noget ved den groteske dommersituation i USA – men hvor meget har det hjulpet Mikkel?

Mikkel Kessler sad onsdag og frøs foran rådhuset i Oakland, mens Kalle og Wilfried Sauerland diskuterede, hvad de skulle gøre ved den groteske dommersituation. Nu er der kommet en afklaring. (Foto: Thomas Sjørup)
Mikkel Kessler sad onsdag og frøs foran rådhuset i Oakland, mens Kalle og Wilfried Sauerland diskuterede, hvad de skulle gøre ved den groteske dommersituation. Nu er der kommet en afklaring. (Foto: Thomas Sjørup)

SAN FRANCISCO (ekstrabladet.dk): Kalle Sauerland jublede i dag over, at det var lykkedes at gøre noget ved dommersituationen forud for Mikkel Kesslers Super Six-kamp - og VM-kamp - mod Andre Ward på lørdag.

Altså den situation, at kamplederen og to af de tre sidedommere var amerikanere, og ikke alene amerikanere, men også fra Andre Wards hjemstat Californien.

- Vi har arbejdet natten lang, men det har ikke været svært med al den jet lag, som vi har været ramt af, siger Sauerland.

- Men vi er glade for at kunne fortælle, at vi har fået vores første sejr på amerikansk jord.

- Det er lykkedes os at få ændret dommersammensætningen, så der nu er to neutrale og to lokale blandt de fire officials, siger Sauerland.

Kessler glad - men har han vundet?
Også Mikkel Kessler er glad:

- Jeg er glad for, at alt er faldet på plads. Jeg har hele tiden været tryg ved, at Team Sauerland ville få tingene i orden.

Sauerland jubler, men i Super Six-turneringens regler, som alle promotorerne har skrevet under på, står at læse:

’Dommere og kampledere skal findes, udvælges og udpeges af den lokale sportsmyndighed (athletic commision), som overvåger kampen; dog forudsat, at der udpeges en dommer fra hver af boksernes land, at den tredje dommer er fra et neutralt land, og at kamplederen i alle tilfælde er fra et neutralt land.’

Et advarselsskud fra Team Sauerland
Da ekstrabladet.dk gør Sauerland opmærksom på problemet, siger promotoren, at Mikkel Kessler vil få de samme fordele som Andre Ward, når han bokser på hjemmebane. Altså to lokale dommere og to neutrale.

- Vi håber, dommerne slet ikke bliver nødvendige, griner Kalle Sauerland med henvisning til, at Mikkel Kessler kan lukke enhver diskussion med en KO-sejr.

Kalle Sauerland oplyser overfor ekstrabladet.dk, at kamplederen bliver Jack Reiss fra Californien. Sidedommerne bliver Steve Morrow (Californien), Stanley Christodoulou (Sydafrika) og Mikael Høøk (Sverige).

Det bedste, der er kommet ud af situationen, kan siges at være, at Team Sauerland nu har fået gjort amerikanerne og hele bokseverdenen opmærksom på, at der bliver ballade for fuld skrue, hvis der kommer til at foregå noget 'hanky panky' under Mikkel Kesslers VM-kamp.

1 af 2 - Det her var lige en tand for groft. Men sådan er der så meget i boksning. Sporten lever til dels af sine mange skandaler, siger Kalle Sauerland. (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Mikkel Kessler sad onsdag og frøs foran rådhuset i Oakland, mens Kalle og Wilfried Sauerland diskuterede, hvad de skulle gøre ved den groteske dommersituation. Nu er der kommet en afklaring. (Foto: Thomas Sjørup)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere