Brokker sig over Kesslers titel

Team Sauerland har indgivet en klage til WBA, der har sat Mikkel Kesslers VM-bælte på spil mellem to helt andre boksere

Mikkel Kessler har tidligere besjeret Dmitri Sartison, der ifølge WBA lørdag kan erobre danskerens VM-bælte med sejr over Stjepan Bozic. Forvirrende...(Arkivfoto: Jens Dresling)
Mikkel Kessler har tidligere besjeret Dmitri Sartison, der ifølge WBA lørdag kan erobre danskerens VM-bælte med sejr over Stjepan Bozic. Forvirrende...(Arkivfoto: Jens Dresling)

Det hele sejler hos bokseforbundet WBA.

I weekenden har man to store kampe; Kessler-Ward og Dmitri Sartison-Stjepan Bozic. Men der er opstået tvivl om titlen som verdensmester, selvom Mikkel Kessler har slået sig til den.

Således kan man læse på forbundets hjemmeside, at vinderen af opgøret mellem Sartison og Bozic udråbes til ny verdensmester, da Mikkel Kessler er ophøjet til super champion.

Det skriver Politiken onsdag.

Det er han, fordi man fra WBA's side ikke ønsker, at Kessler skal rodes ind i forsvar af sin titel, mens han bokser Super Six.

Brokker sig
Ét af flere problemer er bare, at man ifølge reglementet ikke kan blive super champion, medmindre man er i besiddelse af minimum to VM-bælter i forbund anerkendt af WBA.

Det er Kessler ikke.

Og nu har Team Sauerland - Kesslers boksestald - så brokket sig til WBA i form af en officiel klage.

- Da vi hørte om det her, indgav vi øjeblikkelig en klage. Det er imod alle regler, og vi ønsker ikke, at Mikkel (Kessler red.) skal afgive sit VM-bælte, så andre kan kæmpe om det, fortæller selskabets chef, Kalle Sauerland, til politiken.dk.

Misforståelse
WBA's præsident, Gilberto Mendoza forsikrer dog om, at der er tale om en misforståelse. At Sartison og Bozic skal bokse om et midlertidigt bælte - hvad det så end betyder.

Dermed er kampen lørdag i Oakland stadig et titelforsvar, hvor André Ward kan hente WBA-bæltet, hvis han besejrer Kessler.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere