TV: Derfor slog David Haye på pressemøde

Provoen David Haye har været forsvundet i 34 timer efter masseslagsmål til Klitschko-kamp

David Haye holdt tilsyneladende en vandflaske i hånden, da han slog Dereck Chisora i ansigtet. (Foto: DPA)
David Haye holdt tilsyneladende en vandflaske i hånden, da han slog Dereck Chisora i ansigtet. (Foto: DPA)

David Haye er den største provo i professionel sværvægtsboksning, og måske var det derfor, englænderen mistede fatningen, da han søndag nat blev konfronteret af den eneste mand, der i provokationens kunst gør ham rangen stridig i sværvægtsdivisionen.

Da Haye således på et pressemøde i München hånede Dereck Chisora for dennes nederlag til Vitali Klitschko, svarede Chisora med en svidende bemærkning:

- Hvordan går det med tåen? råbte Chisora blandt andet fra podiet, før han gik ned og stillede sig op overfor sin svovlende landsmand.

David Haye tabte selv i sin sidste kamp mod en Klitschko, nemlig lillebror Wladimir, og gav efterfølgende en brækket tå skylden for, at han ikke havde været i nærheden af at ramme Wladimir Klitschko med en af sine berømte 'Hayemakers'. Siden er 31-årige Haye blevet hånet af en hel bokseverden for sin 'tåkrummende' underskyldning, ikke mindst af sine landsmænd.

Se også:

Her er tåen der tabte VM-braget

Haye beviste dog på pressemødet, at han i sine snart otte måneders fravær fra ringen ikke har glemt, hvordan man gør, da han uden tøven stak provoen Chisora en lige højre.

Begge de to boksere risikerer nu ifølge engelske medier livstidskarantæner for slagsmålet.

Men hvor Dereck Chisora søndag blev anholdt i lufthavnen i München og afhørt i syv timer af tysk politi - han er nu sigtet for vold - så forsvandt David Haye umiddelbart efter pressemødet, der udviklede sig til et masseslagsmål med Chisora og David Hayes træner, Adam Booth, i hovedrollerne.

Tysk politi var også troppet op i lufthavnen for at anholde Haye på det fly til London, som han søndag var booket på, men Haye var allerede taget hjem.

- Vi forlod pressmødet, og det ville have været åndssvagt at at tage tilbage til det samme hotel, hvor også Chisora og hans rødder boede, forklarer Hayes træner Adam Booth til Daily Telegraph.

- Han sagde, at han ville smadre David, og så råbte han, at han ville skyde ham og brænde ham. Så vi besluttede at tage et tidligt fly hjem.

Se også:

Boksetaber truer med at skyde Haye

- Det, som David gjorde, var en forsvarsmekanisme. Manden (Chisora) sagde, at han ville give ham en lussing, gik derefter 20 meter, tog sin jakke af, og prøvede at nikke David en skalle. Det var en forsvarsmekanisme fra Davids side, siger Booth om situationen, hvor Haye ramte Chisora med en lige højre.

- Vi er ikke blevet kontaktet af tysk politi. Men selvfølgelig ville vi tage til Tyskland og besvare alle spørgsmål, forsikrer Adam Booth, der fik en flænge i panden efter tilsyneladende have fået et tele-stativ i panden, som David Haye havde kastet.

Haye selv har ikke sagt en lyd om begivenhederne. De sidste livstegn på englænderen Twitter-profil kom således lige efter kampen mellem Vitali Klitschko og Dereck Chisora:

- Mens jeg lavede interview med RTL ved ringside, gik Klitschkos manager, Bernd Boente, helt amok og kaldte på sikkerhedsfolkene for at få mig smidt ud. Haha, hvor er han dog ynkelig, skrev Haye blandt andet, før han invaderede pressemødet og lavede en regulær skandale.

Se også:

TV: Politiet sigter bokser efter Klitschko-kamp