Annonce:
Annonce:

Khan rasende over skandaløst nederlag

En amerikansk kampeleder bragte sig gang på gang i centrum, da den engelske superbokser Amir Khan tabte to VM-bælter i USA

- Det var som om, jeg boksede mod to personer derinde, sagde Amir Khan efter sit kontroversielle nederlag til Lamont Peterson. (Foto: AP)
- Det var som om, jeg boksede mod to personer derinde, sagde Amir Khan efter sit kontroversielle nederlag til Lamont Peterson. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Boksning

Dommersedlerne så underlige ud, efter at Amir Khan havde tabt en forrygende slagudveksling til amerikanske Lamont Peterson og mistet både IBF- og WBA-bæltet i letweltervægt lørdag nat i Washington.

Den 25-årige englænder tabte en split decision så snævert som 112-113, 112-113 og 115-110, men det virkede lettere tilfældigt, eller helt overlagt, alt efter temperament, det der foregik på dommersedlerne, for en dommer havde på sin seddel rettet en 10-10-omgang til en 10-8-omgang til Peterson, efter at Khan fik fratrukket et point for at skubbe i 7. omgang.

En af dommersedlerne blev læst forkert op, da vinderen blev annonceret, og det virkede underligt, at den amerikanske kampleder Joe Cooper straffede Khan to gange for at skubbe, både i 7. og 12. omgang - en noget usædvanlig ting at straffe for, hvilket blev udslagsgivende for kampen.

Annonce:

Dertil kom, at Khan slog Peterson i gulvet to gange i 1. omgang, men at kun det ene knockdown blev accepteret af kamplederen, hvorfor Khan kun vandt omgangen med 10-8 fremfor 10-7.

Khan: Han kom ind med hovedet forrest
Efter kampen varBonton-bokseren mindst lige så målløs over nederlaget til hjemmebanebokseren, som Mikkel Kessler var, da han var blevet stanget og nedkæmpet af Andre Ward i Oakland for et par år siden.

- Det var som om, jeg boksede mod to personer derinde, både måd kamplederen og Lamont, sagde Khan efter kampen.

- Jeg var den reneste bokser, mens han var ustyrlig. Kamplederen gav mig ikke en chance. Jeg hørte kamplederen give mig en henstilling (for at skubbe, red.), men jeg kunne ikke gøre noget. Han blev ved med at komme ind med hovedet forrest. Det er derfor, der er ikke har været boksning i Washington i mange år, fordi sådan noget sker.

- Jeg blev nødt til at skubbe ham væk, for han kom ind med hovedet sænket. Han blev bare ved med at komme ind med hovedet forrest, sagde Khan.

Både HBO's ekspert Harold Lederman og ESPN's ditto Dan Rafael havde Khan som vinder med henholdsvis 113-112 og 114-111.

Lamont Peterson (30-1-1,15 KO) tilbød straks efter kampen Amir Khan (26-2-0, 18 KO) en rematch. Det kan kun blive endnu en forrygende kamp. Men den kommer næppe til at foregå i Washington -e ller med Joe Cooper som kampleder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: