Bute knockoutede Andrade

Den tidligere Kessler-modstander Librado Andrade blev i nat knockoutet af vægtklassens IBF-mester, Lucian Bute

Luciane Bute træffer Andrade hårdt. (Foto: AP)
Luciane Bute træffer Andrade hårdt. (Foto: AP)

Den tidligere Kessler-modstander Librado Andrade led natten til søndag karrierens første KO-nederlag, da han foran 16.000 tilskuere i Pepsi Coliseum i Quebec blev stoppet i 4. omgang af IBF-mesteren i supermellemvægt, Lucian Bute.

Rumænskfødte Bute, der er blevet lidt af en canadisk folkehelt, satte i 4. omgang den som sædvanligt frembusende Andrade på kanvassen med et tørt kontrahook fra kort afstand.

Pludselig var den notoriske mexicanske jernhage i store problemer, selvom han blinkede overskudsagtigt for at berolige sit ringhjørne og tog sin tælling. Senere i omgangen blev han talt ud efter et giftigt hug på ribbenskanten, som efterlod ham bukket sammen på kanvassen i stærke smerter.

Det var den 29-årige Butes fjerde forsvar af IBF-bæltet, og kampen var desuden en rematch for en meget kontroversiel pointsejr, som Bute tog over Andrade sidste år.

Kamp mod Kelly Pavlik?
Ved den lejlighed havde Bute udbokset Andrade, da han selv blev slået ned i kampens sidste sekunder. Derefter opstod der skandale om kamplederen, som gav Bute omkring 20 sekunder til at klare sin tælling, hvorefter kampen sluttede og Bute vandt på point.

Rumæneren - som på et tidspunkt var sat op til en VM-kamp mod Mads Larsen - er ikke med i Super Six-turneringen i supermellemvægt, da forhandlingerne om hans deltagelse hurtigt brød sammen.

Kommentatorer noterer sig, at den ubesejrede IBF-mester nu har resten af vægtklassen at håndplukke sine modstandere i - med den store tv-station HBO som velvillig sponsor - mens hans værste konkurrenter slider hinanden op i Super Six.

Der er dog også muligheder i andre vægtklasser. Der tales allerede nu om, at HBO gerne ser mellemvægtskongen Kelly Pavlik rykke op i supermellemvægt og udfordre Bute i 2010.

1 af 3 Andrade prøvede at holde fast i Bute, da han gik ned første gang. (Foto: AP)
2 af 3 Av, av, av. Andrade viste sig at have en achilleshæl - i mellemgulvet. (Foto: AP)
3 af 3 Luciane Bute træffer Andrade hårdt. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere