Annonce:
Annonce:

JM-tradition tilbage til Århus

Jyske Mesterskaber i boksning vender tilbage til Århus. Hermed er traditionen, mesterskaberne blev bokset i byen fra 1922 til 1999. Nu skal Atletion forene bokse-tæsk og fad-bamser

Torben Keller (tv) vandt over Hussein Hassan ved de seneste jyske mesterskaber. Skal de deltage igen, så skal de til Århus (Foto: Anders Brohus)
Torben Keller (tv) vandt over Hussein Hassan ved de seneste jyske mesterskaber. Skal de deltage igen, så skal de til Århus (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Boksning

En ny 3-årig aftale mellem Jysk Amatør Bokse Union og Atletion om afvikling af Jyske Mesterskaber betyder, at det traditionsrige boksestævne vender tilbage til Århus, hvor mesterskabet i perioden 1920 til 1999 blev afholdt næsten 80 gange.

- Vi håber, at vi med professionel hjælp fra Atletion vil kunne genrejse de Jyske Boksemesterskaber som en fast tradition i Århus - og til dét, det var engang. En tradition, hvor et bokse-elskende publikum mødes til en underholdende weekend. Vi forventer ikke fordums publikumstilstrømning med ca. 10.000 tilskuere i løbet af weekenden, men mindre kan bestemt også gøre det. Vi tror på, at der i Østjylland er et stort boksepublikum, og dem vil vi gerne levere en god vare til, siger Flemming Nissen, der er næstformand i Jysk Bokse Union.

Annonce:

Direktør i Atletion Peter Kjærgård glæder sig til at få mesterskaberne tilbage til Århus.

- Jeg synes, det er et rigtig spændende arrangement, og jeg ser frem til det nye samarbejde. Det er klart, at det er vanskeligt som amatørbokseforbund at stå for det hele, så vi håber, at vi ved fælles indsats kan løfte arrangementet. De Jyske Boksemesterskaber hører efter min mening til i Århus, så vi glæder os meget til at genskabe folkefesten i vores kompleks, siger Peter Kjærgård.

De Jyske Boksemesterskaber er blevet afviklet i Århus siden 1920, men i 1999 blev traditionen brudt.

- Det var dengang helt utænkeligt for jyske bokseledere, at mesterskaberne kunne afvikles andre steder end i Århus. Da tilskuertallet begyndte at dale, søgte vi nye afviklingsmuligheder, og har i flere år afviklet mesterskaberne i Vejle Idrætscenter, fortæller Flemming Nissen og fortsætter:

Annonce:

- Det var en svær beslutning at rejse væk fra de gamle traditionsrige haller, hvor vi følte os hjemme og altid havde fået en god behandling af værterne. Desværre blev tilskuertilstrømningen ikke, hvad vi havde håbet på, så efter pres fra en del jyske bokseledere, vendte mesterskaberne igen tilbage til de gamle haller i Århus i 2001, hvor de blev de næste fire år. I årene 2005 til 2007 stod der dog atter Vejle på indbydelsen, men tilsyneladende kunne Vejle ikke få fat i tilskuerne, siger Flemming Nissen.

Da mesterskaberne ved udgangen af januar 2008 skulle afvikles for 90. gang, faldt valget på de gamle vante rammer i Århus.

- For første gang i flere år var der igen fremgang i tilskuertilstrømningen med ca. 1200 tilskuere. Stemningen var i top, og vi glæder os derfor meget til at gentage succesen i starten af det nye år, slutter Flemming Nissen.

De Jyske Mesterskaber i Boksning afvikles i NRGi Park, Store Hal den 21.-22. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: