Annonce:
Annonce:

Calzaghe ydmygede Roy Jones

En Joe Calzaghe uden parader - men med overskud til høje knæløftninger - udboksede søndag morgen dansk tid trods en tidlig gulvtur fuldstændig legenden Roy Jones Jr

Joe Calzaghe har Roy Jones trængt i et hjørne. Waliseren var overlegen i kampen i Madison Square Garden. (Foto: AP)
Joe Calzaghe har Roy Jones trængt i et hjørne. Waliseren var overlegen i kampen i Madison Square Garden. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Boksning

Der var decideret klasseforskel, da walisiske Joe Calzaghe tidligt søndag morgen dansk tid i Madison Square Garden i New York vandt på point over den amerikanske bokselegende Roy Jones Jr.

Som tidligere verdensmester i fire vægtklasser kom Jones med det boksehistorisk større navn til kampen i letsværvægt, men med 118-109 på alle tre dommersedler gik Calzaghe derfra med al æren og håneretten - og med den uofficielle (men stensikre) titel som verdens bedste letsværvægter.

Ligesom i kampen mod Bernard Hopkins måtte 36-årige Joe Calzaghe dog en tur i gulvet tidligt i kampen - denne gang allerede i 1. omgang - mens Roy Jones stadig havde power i sin højre.

Annonce:

Calzaghe overtager ringen
Opturen var dog kortvarig for Jones, som tydeligvis ikke længere besidder hurtigheden eller udholdenheden til at håndtere en bokser som 'The Pride of Wales'. Han landede yderligere nogle rene træffere i 2. omgang, men Calzaghe vandt alligevel omgangen og satte sig fuldstændig på kampen.

Calzaghe havde i perioder Jones så hårdt trængt, at han tillod sig at stoppe med at bokse og kigge op mellem amerikanerens dobbelte parader - som om om han kiggede ind i skjoldet til en skildpadde.

Med blodet silende fra en dyb flænge over venstre øje måtte Jones fra 7. omgang se sig udbokset af waliseren, som mod slutningen af kampen slet ikke brugte parader men med armene hængende ned langs siden flyttede sig og fyrede serier af uden at blive forstyrret meget af sin udmattede modstander.

Så stor var Calzaghes overlegenhed, at det mod slutningen begyndte at ligne træning for ham - som om han ikke var interesseret i at slå Jones ud. Og da Calzaghe i 12. omgang begyndte at udføre høje knæløftninger var ydmygelsen total. Ikke at det ødelagde stemningen. De to mænd sluttede kampen som fine venner.

Annonce:

Stop eller B-Hop?
39-årige Roy Jones (52-5-0, 38 KO) viste sig blot at være en skygge af det atletiske fænomen, han engang var. Han har nu valget mellem at stoppe karrieren eller tage imod Bernard Hopkins' udfordring om en revanchekamp.

Jones vandt deres første møde - om mellemvægtstitlen - i 1993, men det er bestemt ikke sikkert, at han overhovedet er interesseret i at stå ansigt til ansigt med 'The Executioner' igen. 43-årige Hopkins har vist sig langt mere holdbar, hvilket hans ganske jævnbyrdige kamp mod Calzaghe og seneste udboksning af 26-årige Kelly Pavlik har bevist.

Ubesejrede Calzaghe (46-0-0, 32 KO) har for længst annonceret, at han nu stopper karrieren. Mange eksperter tvivler dog på, at han nu – så absolut på toppen af sin karriere – kan sige nej til de gigantiske tilbud, som fortsat vil komme hans vej.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: