Hvad skal Klitschko med Rahman?

Hvad i alverden skal Hasim Rahman i en boksering mod verdens bedste sværvægter, Wladimir Klitschko? Det spørgsmål stiller mange sig

Wladimir Klitschko får en hård medfart af boksefans og journalister for valget af sin kommende modstander. (Foto: Getty Images)
Wladimir Klitschko får en hård medfart af boksefans og journalister for valget af sin kommende modstander. (Foto: Getty Images)

Den amerikanske sværvægter Hasim Rahman (45-6-2, 36 KO) knockoutede i 2001 den dengang ubestridte verdensmester Lennox Lewis med et feberslag i 5. omgang.

Rahman fik stryg i revanchematchen, som Lewis tog en anelse mere alvorligt. Men en KO-sejr over Lewis kan man leve længe på, også selvom man har tabt to gange til Oleg Maskaev og også til bl.a. David Tua og John Ruiz.

Men når Rahman i en alder af snart 36 er blevet udvalgt til en kamp mod selveste WBO- og IBF-mesteren Wladimir Klitschko den 13. december, så undrer det de fleste boksefans. Eksempelvis boksejournalisten Mark Gregory på eastsideboxing.com:

- Wladimir Klitschko burde være mere end en smule pinlig over at tage denne kamp. Han har valgt at bokse mod én, der ikke er andet end et navn, som er skabt af en tordenhøjre for snart et årti siden, skriver Gregory på hjemmesiden.

Rahman har fået titelkampen som afløser for russiske Alexander Povetkin, som gennem eliminator-kampe havde gjort sig fortjent til en kamp mod Klitschko - men blev skadet i træning. Valget af Rahman som hans afløser er dog helt galt, mener bokseeksperten.

- At Rahman blev destrueret i revanchekampen (mod Lewis, red.) synes ikke at have haft betydning for hans karriere. Sjældent er en bokser blevet givet så mange ufortjente chancer for at erobre en af de mest prestigøse titler i sport. Selvfølgelig har man kun kort tid til at finde en modstander, men hvorfor giver man ikke et ungt talent chancen? spørger Mark Gregory.

Til Klitschko-lejrens forsvar skal siges, at man kortvarigt diskuterede muligheden for at møde engelske David Haye den 13. december.

Det blev dog besluttet, at man ville bruge længere tid på at promovere kampen mellem den store ukrainer og den højtråbende englænder. Den kamp vil formentlig blive arrangeret i sommeren 2009.