Mayweather slog Ricky Hatton ud

Floyd Mayweather viste, hvorfor han betragtes som verdens bedste nævekæmper, da han boksede engelske Ricky Hatton fra hinanden og sluttede med et knockdown

Ricky Hatton havde i 10. omgang af kampen mod Floyd Mayweather ikke mere tilbage. Han rejste sig dog hurtigt efter at være blevet knockoutet. (Foto: AP)
Ricky Hatton havde i 10. omgang af kampen mod Floyd Mayweather ikke mere tilbage. Han rejste sig dog hurtigt efter at være blevet knockoutet. (Foto: AP)

Hvis man kritiserer Floyd Mayweather for at bokse defensivt, så må man samtidig sige, at han udfører sit arbejde med større sikkerhed end nogen anden bokser i samtiden.

For øjnene af et tusindtalligt publikum i MGM Grand i Las Vegas - og i tilstedeværelse af glimtende stjerner som David Beckham, Angelina Jolie, Brad Pitt, Bruce Willis og Sylvester Stallone - forsvarede amerikaneren lørdag nat sit WBC-bælte i weltervægt ved at knockoute engelske Ricky Hatton i 10. omgang.

Før kampen sang flere af tilskuerne dog med på den britiske nationalhymne 'God Save the Queen' – som blev sunget for af Tom Jones – end et øjeblik senere på den amerikanske ’Star-Spangled Banner’. Det blev for Hatton en slags hjemmebanefordel i Mayweathers egen by.

Men den 30-årige amerikaner viste, at han er - omend hverken verdens eller Las Vegas' mest populære mand - så dog dens klart varmeste bokser.

Aggressiv Hatton
Hatton tænkte sig ikke om to gange, da kampen startede. Han kom løbende ud fra sit hjørne og var midt i 1. omgang tæt på at sætte en overrumplet Floyd Mayweather på kanvassen med en lige højre. Verdensmesteren trådte dog et par skridt tilbage og fandt sit fodfæste.

Hatton fortsatte presset i 2. og 3. omgang. Han forsøgte flere gange at fange verdensmesteren i tovene og overøse ham med slag.

Men Mayweather dukkede sig igen og igen, og Hatton slog huller i luften. Andre gange tog verdensmesteren broden af englænderens slag ved at læne sig bagud, hvorefter han på retræten satte sine lynhurtige jabs og korte sving ind på kæben af den fremstormende brite.

Og i 4. omgang begyndte billedet så at vende. Mayweather tog kontrol over begivenhederne og drev Hattons angreb tilbage med præcisionsboksning.

Hatton fortsatte med at komme springende ud til omgangene og klø på. Han modtog for sin ivrighed en advarsel i 6. omgang, da han slog amerikaneren i nakken, så denne var på vej ud mellem tovene og ned i skødet på publikum.

Forsvarsløs Hatton
Fradraget af det ene point på dommersedlerne tog ikke modet fra englænderen. Tværtimod. Han kom stadig fremad. Men han var ved at være træt. I 8. omgang formåede han uforståeligt at blive på benene, da Mayweather slog hans hoved fra side til side i ringhjørnet og vekslede med slag i maven og på ribbenskanten.

Hatton forsatte kampen igennem med at komme springende ud fra ringhjørnet hver gang klokken lød, men true Mayweather kunne han i det lange løb ikke. Han slog sig træt. Mayweather dansede sig igennem de resterende omgange med en boksekonges overlegenhed.

Midt i 10. omgang sluttede festen så, da Hatton blev ramt af to lynhurtige venstrestød og en lige højre gennem paraderne. Englænderen blev stående et sekund, inden han som ramt af styrkeforholdet faldt bagover ind i ringhjørnet. Kamplederen stoppede derefter en forsvarsløs Hatton.

1 af 6 Brangelina var blandt de fremmødte. (Foto: AP)
2 af 6 Brangelina var blandt de fremmødte. (Foto: AP)
3 af 6 Ricky Hatton gav den gas fra kampens start, men han kunne ikke slå sig afgørende igennem Floyd Mayweathers fremragende defensiv. (Foto: AP)
4 af 6 Ricky Hatton gik to gange ned i 10. omgang. Anden gang kom han ikke op. (Foto: AP)
5 af 6 Floyd Mayweather er med 39 sejre i 39 kampe stadig den mere eller mindre officielle boksekonge på tværs af alle vægtklasser. (Foto: AP)
6 af 6 Ricky Hatton havde i 10. omgang af kampen mod Floyd Mayweather ikke mere tilbage. Han rejste sig dog hurtigt efter at være blevet knockoutet. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer