Dansk chok over boksetragedie: Forpulede dovne læger

Poul Gaardbo er chokeret og også en anelse vred over, at svensk verdensmester i kvindeboksning er kommet potentielt alvorligt til skade

Frida Wallberg blev svigtet af lægerne, siger Poul Gaardbo. (Foto: Scanpix)
Frida Wallberg blev svigtet af lægerne, siger Poul Gaardbo. (Foto: Scanpix)

- Jeg kender jo Frida. En sød pige, en meget dygtig kvindebokser. Hun slår jo som en mand!

Den mangeårige kampleder Poul Gaardbo er ligesom store dele af det svenske og også danske boksemiljø chokeret over, at den svenske bokser Frida Wallberg fredag aften røg på hospitalet og blev opereret for en hjerneblødning efter at være kollapset i en VM-kamp i Stockholm mod australske Diana Prazak.

30-årige Wallberg er tidligere verdensmester for amatører, ligesom hun som professionel boksede på Mogens Palles stævner i Danmark i 00’erne, i Brøndby Hallen, i Falconer Centret og i K.B. Hallen. Også som professionel blev Wallberg hurtigt verdensmester.

Lørdag aften tabte hun dog sit WBC-bælte i superfjervægt og røg på hospitalet i 8. omgang, hvor hun ellers førte på point. Tilskuere begyndte at græde, og modstanderen begyndte at bede for Wallberg.

- Jeg kender både hende og hendes kæreste, en meget sød familie, de har et lille barn. En meget sød og rar familie. Det er frygteligt, siger Poul Gaardbo, som mener, stævnelægen kan have været for længe om at stoppe kampen, da Wallberg fik problemer.

Se også: Får hjerneblødning efter voldsom knockout

- Nu har jeg jo ikke set kampen, men som jeg har fået det beskrevet, så er stævnelægen vist lidt længe om at reagere. Forpulede dovne stævnelæger! flyver det ud af en rystet Gaardbo.

- Bokseren lægger sin sikkerhed i hænderne på ringhjørnet og stævnelægen. Jeg ved jo ikke, hvor lang tid, de har været om at få kampen stoppet og få givet hende noget hjælp. Men stævnelæger kan godt have en tendens til at at lade en bokser fortsætte, selvom vedkommende er i problemer.

- Frida er en dygtig bokser, og hun er verdensmester, og de er i 8. omgang, da hun får problemer. Så kan omgivelserne tænke: ’Hun klarer det, der er kun nogle få omgange tilbage, nogle få minutter, hvor hun skal redde stormen af.’ Men det er lige dér, hun skal have beskyttelse. Et halvt minut er lang tid, hvis man får øretæver, det er kraftstejlme lang tid, siger Gaardbo.

- Jeg tror, den kamp skulle have været stoppet noget før. Så havde oplevelsen været mindre traumatisk for familie, venner, og for Frida selv. Det er jo tragisk, sådan noget. Sådan en sød pige.

- Frida er jo bare 30 år, hun er slet ikke for gammel til at bokse. Men hun har en familie og et lille barn, og så skal der jo ske noget med ens fokus. Hun er ikke for gammel til at bokse. Men generelt skal folk ikke bokse, når de kommer op i en vis alder. Folk er jo både 40 og 50 år og går i ringen. Det skal man lade være med, konstaterer Poul Gaardbo.

Lagt i kunstig koma
Wallberg ligger lige nu på Karolinska Sjukhuset i Stockholm, hvor hun natten til lørdag blev opereret.

- De sagde, at hun har fået en kraftig hjerneblødning. Men operationen gik godt, de har drænet hende for blod efter planen, men vi kan ikke garantere noget lige nu, siger kæresten Robert Stridsberg til Aftonbladet.

Frida Wallberg blev klokken 16 vækket af lægerne, hvorefter hun ifølge kæresten svarede på tiltale:

- Men hun blev lagt i koma igen, da man venter på at lægeholdet skal være på plads, så de kan vække hende igen om en time, sagde Stridsberg til Aftonbladet lørdag klokken 16.30.

- De vil se, hvordan hun klarer opvågningen, uden at hun bliver stresset og får høj puls. Tallene er i hvert fald stabile. Hendes hjerte slår i jævn takt, sagde Robert Stridsberg.

Endnu klokken 21.40 var der intet nyt fra Karolinska Sjukhuset om Wallbergs tilstand.

Se også: Første knockout faldt hurtigt i Aarhus

1 af 2 Frida Wallberg skulle have været stoppet tidligere, vurderer Poul Gaardbo. (Foto: AP)
2 af 2 Frida Wallberg blev svigtet af lægerne, siger Poul Gaardbo. (Foto: Scanpix)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere