Skandale i New York: Bokser i koma i ni døgn

Russisk sværvægter ligger i koma på niende døgn efter knockout i New York

Magomed Abdusalamov (liggende) var ubesejret, indtil han 2. november mødte Mike Perez og gled ind i en koma timer efter kampen. (Arkivfoto: Polfoto)
Magomed Abdusalamov (liggende) var ubesejret, indtil han 2. november mødte Mike Perez og gled ind i en koma timer efter kampen. (Arkivfoto: Polfoto)

Familien til den russiske sværvægtsbokser Magomed Abdusalamov er mildest talt chokerede over både lægernes og boksekommisionens arbejde, efter at Abdusalamov - også kaldet 'Den russiske Mike Tyson' - fik alvorlige klø af irsk/cubanske Mike Perez i en sal i Madison Square Garden.

Abdusalamov har efterfølgende ligget i koma i mere end en uge, siden kampen, der blev bokset 2. november.

I kampen mellem de to ubesejrede sværvægtere fik Abdusalamov svære klø og endte ifølge New York Magazine med voldsomt ophovnet ansigt, en brækket hånd og en brækket næse. Men Abdusalamov fuldførte de 10 omgange, tabte på point, og blev efter et kort lægetjek sendt hjem.

Ifølge foxnews.com kastede bokseren efterfølgende op både ude på gaden og på skadestuen, da han af forbipasserende var blevet hjulpet afsted til hospitalet. Bokseren mistede bevidstheden på hospitalet og blev lagt i koma med hævelser og blødning i hjernen.

- Det er horribelt, siger russerens manager Boris Grinberg til New York Magazine.

- Jeg er ikke bange for at sige det. New York State Athletic Commission er elendigt. Det er farligt for de her mennesker at være så skødesløse og intet gøre, siger Grinberg, der også langer hårdt ud efter stævnelægen.

- Han siger: 'Tæl til en, to tre, fire, fem', og så siger han til ham, at han skal gå på hospitalet i morgen fordi hans næse nok er brækket. Han fik ingen opmærksomhed! Ingen ambulance! siger manageren.

Abdusalamovs kone og døtre overvåger fortsat bokserens tilstand på intensivafdelingen på St. Luke’s Hospital på Manhattan i New York.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere