Stor bokseaften i Danmark og USA

Ikke alene skal Patrick Nielsen og andre danske talenter i ringen lørdag aften - senere på natten gør kongen af Mikkel Kesslers vægtklasse, Andre Ward, comeback

En af klodens bedste boksere, den amerikanske supermellemvægter Andre Ward, er lørdag tilbage i ringen efter et års pause med en skulderskade. (Foto: AP)
En af klodens bedste boksere, den amerikanske supermellemvægter Andre Ward, er lørdag tilbage i ringen efter et års pause med en skulderskade. (Foto: AP)

Der kommer knald på i Albertslund, når Patrick Nielsen og bror Micki for første gang bokser som professionelle i deres hjemby. Også Aarhus-bokseren Dennis Ceylan og Nørrebros Rashid Kassem er med på stævnet, ligesom fire af de bedste norske og svenske talenter.

Ambitionen er, at der skal sættes en verdensrekord i støj i MusikTeatret i Albertslund, når de lokale boksehelte går i ringen foran deres by og deres venner og familie. Rekorden for en indendørs sportsarena er 106,6 decibel og blev sat i december 2008 i forbindelse med basketballkampen mellem LA Clippers og Milwaukee Bucks.

TV3 Sport2 sender fra klokken 18-21, hvorefter stævnet fortsætter på TV3+ med blandt andre Patrick Nielsens forsvar af WBA's og WBO's intercontinentalbælter mod mexicanske Jose Pinzon.

Se også: Patricks modstander i stripshow

Også i USA er der lagt i kakkelovnen til noget spænding og larm, når ubesejrede Andre 'SOG' Ward - verdens næstbedste bokser pound for pound - går i ringen igen efter en pause på mere end et år.

Og Ward går ikke i ringen til en ren walkover. Overfor den tidligere olympiske guldvinder står hans ubesejrede landsmand Edwin Rodriquez (24-0, 16 KO) i en kamp om WBA's 'super champ'-bælte i supermellemvægt. Ward er også mester hos WBC.

29-årige Ward (26-0, 14 KO) er trods sin pause stor favorit, også selvom rekordlisterne er næsten ens. Hvor Rodriquez aldrig har stået i en VM-kamp før, så har Ward som professionel bokset syv VM-kampe og besejret folk som Mikkel Kessler, Carl Froch, Arthur Abraham og senest Chad Dawson - Dawson på knockout - inden han sidste år i december måtte lade sig operere for en besværlig skulderskade.

Se også: Kesslers overmand i pragtkampSe også: Froch hånede Ward ansigt til ansigt

TV3Sport2 sender fra Ward vs Rodriquez i Citizens Business Bank Arena, Ontario, Californien, fra klokken 03 natten til søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere