Svensk bokseprinsesse viste sig frem i Albertslund

Patrick Nielsen går i ringen i hjembyen Albertslund kort tid efter klokken 22 – det svenske stortalent Klara Svensson tog i en af forkampene endnu et skridt mod titlerne

Klara Svensson vandt i overlegen stil over Borislava Goranova. (Foto: Jakob Jørgensen)
Klara Svensson vandt i overlegen stil over Borislava Goranova. (Foto: Jakob Jørgensen)

Se billeder af den svenske bokser ved at bladre melem TV-klippene og stilbillederne øverst i artiklen

ALBERTSLUND (Ekstra Bladet): Svenske Klara Svensson var før sin kamp ved Nordic Fight Night lørdag aften nummer fem på boxrecs uafhængige verdensrangliste i kvindernes letweltervægt, og med en sejr i en af forkampene til Patrick Nielsens ’homecoming’ tog den 26-årige svensker endnu et lille skridt på vejen mod titelkampene.

Et lille skridt, fordi bulgarske Borislava Goranova (6-37-1) ikke var noget match for den tidligere VM-sølvvinder og dobbelte VM-bronzevinder hos amatørerne. Goranova var hårdfør og passede rimelig godt på sig selv, men Klara Svensson (12-0, 4 KO) var både større, stærkere og teknisk dygtigere, hvilket kunne se på de tre dommersedler, der gav Svensson sejren med alle otte omgange til stor jubel i MusikTeatret i Albertslund.

Se også: Patrick tilbage i Albertslund: Den fik for meget gas

Et andet svensk talent, letweltervægteren Anthony Yigit (6-0, 1 KO), der blev professionel efter at have nået anden runde ved OL i 2012, tog på samme stævne en sikker arbejdssejr på point mod hviderussiske Anton Bekish (5-9, 4 KO) efter seks omgange. Det svenske talent havde håbet at revanchere sig for det uafgjorte resultat i hans seneste kamp, og bokseteknisk havde han da heller ingen problemer – men vælte hviderusseren kunne han ikke.

Se også: TV: Nordmand uddelte bøllebank

Vælte sin modstander kunne til gengæld den norske supermellemvægter Tim Robin-Lihaug (5-1, 4 KO), da han tog karrierens femte sejr. Lihaug havde tyske Steve Kroekel (17-24-3, 7 KO) i gulvet i både 2. og 3. omgang, før kampen blev stoppet, og den 22-årige nordmand er dermed godt i gang med at revanchere sig for prof-karrierens ene nederlag, mod den svenske Team Sauerland-bokser Oscar Ahlin i april i Frederikshavn.

(Foto: Jakob Jørgensen)

Stævnets andet norske håb, 24-årige Simen Smaadal (8-0, 3 KO), der ligeledes er supermellemvægter, mødte den hårdtslående, tætte lille tysker Leo Tchoula (9-4, 8 KO), der svingede så tungt, at han allerede i 2. omgang var en tur i gulvet efter at have snurret en hel omgang i luften, da Smaadal dukkede sig for et hook.

Se også: Stor bokseaften i Danmark og USA

I 3. omgang gik Tchoula rigtigt i gulvet efter et sving fra Smaadal, og igen i 4. omgang var Tchoula i problemer overfor nordmandens bevægelighed og langt større rækkevidde og blev efter sin anden tur i kanvassen stoppet af kamplederen – til de koklokkebimlende norske tilskueres vilde jubel.

Norsk bokser slog modstander til geléHer sender Smaadal sin modstander til tælling

Nu venter fire kampe med dansk deltagelse, som nok skal få taget til at lette på det intime MusikTeatret med plads til 1200 mennesker meget tæt på ringen. Rashid Kassem, Micki Nielsen og Dennis Ceylan går i ringen i den rækkefølge, inden bysbarnet Patrick Nielsen i stævnets hovedkamp forsvarer sine WBO/WBA-intercontinentalbælter mod mexicanske Jose Pinzon.

1 af 4 Klara Svensson vandt i overlegen stil over Borislava Goranova. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 4 Klara Svensson vandt i overlegen stil over Borislava Goranova. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 4 Klara Svensson vandt i overlegen stil over Borislava Goranova. (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 4 Klara Svensson vandt i overlegen stil over Borislava Goranova. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere