Patrick Nielsen på kurs mod VM-kamp

Hvornår er Patrick Nielsen klar til at bokse på EM- eller VM-niveau? Meget snart, siger Team Sauerland, mens bokserens træner trækker mere på det

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

22-årige Patrick Nielsens gode rangeringer hos de store bokseforbund (nr. 4 hos WBA, nr. 6 hos IBF, nr. 3 hos WBO) har været en kilde til en hel del diskussion i det danske boksemiljø, hvor mange mener, at Albertslund-bokseren ikke kan måle sig med Mikkel Kessler.

Ikke desto mindre er den unge WBO/WBA-interkontinentalmester med lørdagens TKO-sejr i 5. omgang hastigt på vej mod opgaver på næste niveau, det vil sige EM- eller VM-niveau. Og allerhelst VM-niveau så snart som muligt, hvis det står til Team Sauerland, gerne i første halvdel af 2014.

- Jeg synes, Patrick fortjener en lille pause. Han tager nogle uger fri. Jeg vil gerne have ham i kamp igen i februar-marts, sagde promotor Nisse Sauerland på pressemødet i de sene timer i Albertslund.

Se også: TV: Patrick-modstander sur efter denne KO

- Vi går selvfølgelig efter større titler, og jeg tror, Patrick er ved at være klar til det. Jeg ved, at vi nogle gange før har sagt, at han var klar til større opgaver, men jeg tror, at det kan være en-to kampe væk. Vi skal beslutte, hvilken titel, vi vil gå efter. Patrick er godt rangeret i tre af de fire store VM-forbund, så nu er det en taktisk beslutning, som vi vil diskutere med Joey (Gamache, træneren, red), sagde Nisse Sauerland, der ikke ville løfte sløret for, hvilke titler, der kunne være interessante.

- Men det er ikke som et fodboldhold, hvor du har 11 spillere på banen. Her er der kun én fyr til at gøre det. Der er kun ham. Og det kunne ikke være gået bedre i aften. Fansene, knockoutet.

Se også: Patrick efter hjemby-KO: Den fedeste følelse

Nielsens amerikanske træner Joey Gamanche, der kun har haft lidt over et halvt år til at arbejde med sin danske elev, vil muligvis ikke være helt enig i, at mellemvægteren er klar til at bokse på eksempelvis VM-niveau indenfor en-to kampe, når Team Sauerland spørger.

- Kampene kommer den ene efter den anden, og man mister lidt kontrollen. Måske især når det går godt. Jeg vil gerne tage den tid, det tager. Tror jeg, Patrick kan gå ud og vinde en stor titel? Ja, det tror jeg, han kan. Han slår godt, han har god speed, hans kropsslag og jab er gode våben. Han har gode kvaliteter. Han skal bare have lidt mere erfaring.

- Så du ville foretrække, at han boksede to-tre kampe mere, før han trådte op på VM-niveau?

- Ja, det tror jeg er bedst. Men i aften viste han et godt niveau. Den sidste fyr, han slog, var en god bokser. Og her møder han en fyr, der har flere kampe og flere knockouts end ham. Flere omgange. Det er let at sige, at man vil have ham til at bokse mod den ene og den anden stærke modstander. Han er en ung fyr, han er 22. Men han arbejder hårdt til træning, og han er på rette vej, lød det fra Joey Gamache, der selv vandt to VM-titler i karrieren.

Se også: TV: Kampleder blev sur i beskidt Ward-sejr

Patrick Nielsen selv er ikke i tvivl om, hvad han gerne vil. Han vil bokse de bedste, og det kan kun gå for langsomt.

- Jeg er klar. Det er det, jeg vil, sagde Nielsen efter sin sejr over Pinzon.

Se Patrick Nielsens afgørende knockout mod Jose Pinzon i tv-klippet over artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere