Patrick vandt byfest på knockout

Patrick Nielsens ’homecoming’ i Albertslund blev til tider rodet og uskøn – men brølet og glæden var utrolig, da knockoutslaget faldt i 5. omgang

Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)

Se TV-klip og billeder fra aftenens hovedbegivenhed ved at bladre i vinduet øverst i artiklen.

ALBERTSLUND (Ekstra Bladet): Patrick Nielsen havde før sin ’homecoming’ på Nordic Fight Night i Albertslund talt om, hvor sindssyge hans fans var, og hvor meget han glædede sig til at bokse sin første prof-kamp foran familie og venner i den københavnske forstad.

Den ubesejrede mellemvægter havde sågar talt om, at det ville blive den bedste dag i hans 22-årige liv.

Festen var i hvert fald til ære for Patrick Nielsen, med masser af Dannebrog og nationalsang og kæmpetifo og det hele.

Se også: TV: Aarhus-helt tog klar pointsejr

Rapperne inden kampen rappede om Albertslund, og så forsøgte de omkring 1000 festdeltagere i det intime MusikTeatret på Vestegnen at sætte råbe- og brølerekord i en indendørs sportsarena, da den danske WBA/WBO-interkontinentalmester gik i ringen til sin 21. kamp – titelforsvaret mod mexicanske Jose Pinzon (24-5, 15 KO).

Om støjrekorden blev slået, får foreløbig stå hen i det uvisse, men Patrick Nielsen belønnede tilskuernes enorme opbakning ved at vinde på TKO i 5. omgang og forsvare sine bælter.Mellem tovene udviklede 2. omgang sig til en brydekamp i perioder, når Pinzon kom hamrende fremad, og Patrick Nielsen forsøgte at finde den rigtige distance til sin jabs og kropsslag.

De næste par omgange var mere af det samme, en brydekamp eller slåskamp mellem en højrefodsbokser – Nielsen – og en frembusende venstrefodsbokser.

Se også: Se Nørrebro-dreng i kæmpe KO-sejr

Nielsen trak sig dog klogelig fra de værste slagsmål og målte hele tiden distancen – indtil bomben lige pludselig sprang i 5. omgang.

Et lusket sving med venstren traf Pinzon rent, og han gik direkte i gulvet.

Nielsens udfordrer kom på benene, men det var stive, usikre ben. Mexicaneren stod med armene i vejret under hele tællingen, og da han efterfølgende ikke reagerede tilfredsstillende på kamplederens befalinger, blev han stoppet i de allersidste sekunder af 5. omgang.

Se også: Svensk bokseprinsesse viste sig frem i Albertslund

- Han slog nogle hårde kropsslag. Det var faktisk en meget hårdere kamp end forventet, sagde Nielsen til publikum efter sejren.

- Men takket være den gode opbakning blev jeg ved til det sidste. Albertslund er bare hjembyen. Prøv lige at se en stemning, der er, lød det fra aftenens hovedattraktion.

Se også: TV: Nordmand uddelte bøllebank

Patrick Nielsen (21-0, 10 KO) holder nu en lille pause indtil januar eller februar, hvor modstanden kan blive endnu hårdere. Der har været talt om at køre Albertslund-helten i stilling til en VM-kamp inden for et år – måske startende med en ’eliminator’ – en kvalifikationskamp – i foråret.

1 af 6 Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 6 Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 6 Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 6 Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
5 af 6 Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
6 af 6 Patrick Nielsen levede op til forventingerne og vandt på knock-out over José Pinzón fra Mexico. (Foto: Jakob Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere