Voldsom kritik af kampleder efter Froch-sejr

Boksestjernene David Haye og Amir Khan var yderst kritiske overfor kampleder Howard Fosters arbejde i Carl Frochs sejr over George Groves

Carl Froch syntes, den rutinerede kampleder Howard Foster gjorde et fint stykke arbejde, da han stoppede George Groves i 9. omgang af kampen om Frochs IBF/WBA-bælter - selvom Groves var foran på point og ikke virkede forsvarsløs i situationen.

- Man kan altid argumentere for, at han blev stoppet for tidligt, for publikum vil altid se blod, de vil se en spektakulær afslutning hvor nogen ender på ryggen. Det er ret brutalt. Vi er i en smerte-branche. Selv i det gamle Rom ville man gerne se den brutale, barbariske afslutning.

- Men lad os ikke glemme, at Howard Foster holdt George Groves oppe, og han kunne se, at Groves var i alvorlige problemer. Han tog store træffere, mens han hang i tovene, og hvis det var fortsat i 5-10 sekunder mere, kunne det have afsluttet George Groves karriere, sagde Froch i et længere video-interview efter kampen i Manchester Arena.

Se også: Froch buhet efter dramatisk KO-sejr

Hans to britiske boksekolleger, Amir Khan og David Haye - sidstnævnte er en af Frochs gode venner - var ganske enkelt ikke enige med The Cobra. De syntes, kamplederen stoppede kampen for tidligt, og Khan syntes generelt, at kamplederen havde været for flink ved Froch gennem hele kampen.

- Der var mange advarsler for albuer og skaller. Kamplederen favoriserede Froch hele vejen. Hvis det havde været et hvilket som helst andet sted, i USA, så ville der være blevet trukket point, sagde Khan efter kampen i Sky Sports' studie.

Haye var meget skeptisk over selve afgørelsen på kampen:

- Kamplederen tog halsgreb på Groves og tillod Froch at slå ham i ribbenene. Foster tog af en eller anden mærkelig grund halsgreb på Groves. Det her er ikke wrestling, det er verdensklasseboksning.

- Han tog et unødvendigt slag i ribbenene. Han fik ikke en chance for at ride stormen af. Han fik ikke en chance. Sådan kan man ikke stoppe en kamp, sagde den tidligere sværvægtsmester efter kampen.

Froch vandt på kontroversiel TKO

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere