Trøst efter tyfonen: Pacquiao gav bokseopvisning

Den filippinske folkehelt og bokselegende Manny Pacquiao rejste sig i Macau i Kina og ligner en mand, der stadig kan give Floyd Mayweather noget at tænke over

Manny Pacquiao tiljubles efter sejren i Macau. (Foto: AP)
Manny Pacquiao tiljubles efter sejren i Macau. (Foto: AP)

He's back! The fighting pride of the Philippines, Manny 'Pacman' Pacquiao!

Konstateringen var Michael Buffers, og den gik ud til 15.000 tilskuere og flere millioner tv-seere, da 34-årige Manny Pacquiao natten til søndag dansk tid besejrede amerikanske Brandon Rios med knusende 120-108, 119-109 og 118-110 på de tre dommersedler efter 12 omgange i gigantkasinoet The Venetian Macau i Kina.

Knap et år efter, at den tidligere verdensmester i otte forskellige vægtklasser var udsat for et voldsomt knockout mod Juan Manuel Marquez, lignede han stort set sig selv i en ensidig opvisning mod den tidligere letvægtsmester Rios.

27-årige Rios er født og opvokset i USA, men hans shorts var udformet som det mexicanske flag, sikkert for at minde Pacquiao om, hvad der skete sidste gang, han mødte en mand af mexicanske afstamning. Noget indtryk gjorde det dog tilsyneladende ikke på Pacquiao, der gennem samtlige sprang rundt om den frembusende, fysisk stærke og hårdføre Rios og afleverede træffere fra alle vinkler og i fantastisk præcise kombinationer.

En trøst efter tyfonen
Ramt blev Pacquiao ofte, det indebærer hans stil, men Rios kunne aldrig fange filippineren med mere end en eller to ad gangen, hvorimod Rios' ansigt efter kampen var flænget og ophovnet efter flere hundrede træffere, som gerne gik lige ned midt gennem paraderne.

Dermed fik filippinerne en tiltrængt opmuntring efter tyfonen Haiyan 8. november, som efterlod 7000 mennesker døde eller savnede i den asiatiske østat. Manny Pacquiao er udover bokser også kongresmedlem i sit hjemland.

Mange eksperter havde frygtet, at det voldsomme KO-nederlag for et år siden ville have givet Pacquiao (55-5-2, 38 KO) så alvorlige ridser i lakken, at han aldrig igen ville blive den samme. Intet tydede dog mod Rios (31-2-1, 23 KO) på, at den 34-årige mesterbokser er færdig på topplan.

Noget helt andet er så, om han stadig har det, der skal til for at slå Floyd Mayweather Jr. Det får vi måske at se i 2014 - og måske ikke. Mayweather bokser efter planen sin næste kamp i starten af maj mod en endnu ikke navngiven modstander.

Mayweather triumferede trods skandaledommer