Kesslers dilemma: Millioner eller fuldtidsfar?

Skal Kessler snuppe en sidste kassekamp?

(Foto: Jacob Ehrbahn)
(Foto: Jacob Ehrbahn)

Sent fredag aften satte Carl Froch sine IBF- og WBA-titler i mellemvægt på spil mod landsmanden George Groves i Manchester Arena, og det gik på sin vis, som det skulle: Carl Froch vandt, omend på en meget kontroversiel TKO i 9. omgang.

Se også: Froch buhet efter dramatisk KO-sejr

En tredje kamp mod Mikkel Kessler - om to VM-bælter - kan dermed sættes op, hvis boksere og promotorere kan blive enige.

Ikke siden pointnederlaget mod Carl Froch 25. maj i London har 34-årige Kessler været i ringen, og han har endnu ikke meldt noget som helst officielt ud om sin fremtid. Således har det heller ikke for Ekstra Bladet været muligt at få Kessler i snak vedrørende fremtidsplanerne.

Promotor Kalle Sauerland, som under alle omstændigheder vil blive den første til at høre om The Viking Warriors fremtidsplaner, påstår, at han ved lige så lidt alle andre.

- Mikkel har skullet bruge tid, også mere tid end de fleste havde forestillet sig, til at tænke over sin fremtid. Jeg snakker med ham fra tid til anden, og den ene dag hælder han mest til, at karrieren er forbi, mens han den næste dag åbner mere op for at tage en kamp eller to mere, siger Sauerland.

Se også: Voldsom kritik af kampleder efter Froch-sejr

Én ting slår den tysk-engelske promotor dog fast med syvtommersøm: Det er gigantkampe eller ingen kampe, der venter på Kessler i fremtiden.

- Han fylder 35 næste gang, og han har bokset næsten 50 kampe som professionel. Derfor er Mikkel Kessler definitivt færdig med at tage ’tune-up-kampe’ mod mindre attraktive modstandere. Det er de største modstandere eller ingen.

- Så kan hans eventuelt næste kamp vel kun blive en anden kamp mod Andre Ward eller et tredje opgør mod Carl Froch?

- Ja, der er ikke så mange modstandere derude, der vil kunne møde Mikkel i en megakamp, vel, lyder det med et grin fra Kalle Sauerland.

Mere ukonkret bliver han, når det drejer sig om, hvor mange penge Kessler vil kunne få for at tage endnu en tørn oppe i ringen.

(Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Dem kan Kessler møde

- Er der penge i det for Mikkel, hvis han tager endnu en megakamp? Ja. Er der voldsomt mange penge i det? Ja. Men meget vil afhænge af, hvor kampen i givet fald vil skulle bokses.

- Kan vi få lokket Andre Ward til Parken i København, vil vi kunne sælge hvert et sæde på det danske nationalstadion og det samme med en eventuelt tredje kamp mod Carl Froch. Det siger sig selv, at når vi medregner et forventet gigantsalg af pay per view-billetter, så vil disse to kampe kunne generere enorme omsætninger og dermed også enorme honorarer til bokserne, siger Kalle Sauerland.

– Er vi helt oppe omkring 20 millioner kroner til Kessler, hvis han udskyder sit karrierestop?

– Som sagt vil jeg ikke være så konkret omkring specifikke beløb, men blot bekræfte, at vi er meget, meget højt oppe.

– Som alt andet, når vi snakker markedsvilkår, handler det om udbud og efterspørgsel, og efterspørgslen efter Mikkel Kessler er gigantisk, fastslår Kalle Sauerland.

Se også: Ikke et ord om Kessler efter Froch-sejr

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere