Kessler ude af billedet: Froch-krig fortsætter

Krigen på ord mellem Carl Froch og George Groves fortsætter med uformindsket styrke efter deres krig i ringen - Groves skal stå skoleret hos bokseforbund efter anklager om korruption

Carl Froch fik på munden af Geroge Groves indtil 9. omgang, hvor han fangede Groves og fik sejren på TKO. (Foto: PA)
Carl Froch fik på munden af Geroge Groves indtil 9. omgang, hvor han fangede Groves og fik sejren på TKO. (Foto: PA)

36-årige Carl Froch har gennem tre-fire år bokset den ene hårde modstander efter den anden, alle de bedste, og det i sådan en grad, at man kan argumentere for, at den dobbelte verdensmester i supermellemvægt er den mest hårdtarbejdende og frygtløse af verdens topboksere.

Den sidste kamp, mod landsmanden George Groves, lignede måske en af de nemmere i rækken - men den viste sig at blive en af de mest besværlige, både i ringen og udenfor.

Optakten til kampen var ondsindet fra begge sider, og efter den kontroversielle afslutning, hvor Groves ifølge manges mening blev stoppet for tidligt af kamplederen, er det nærmest blevet værre.

Se også: Froch buhet efter dramatisk KO-sejr

Carl Froch har mistet lidt af sin heltestatus, og George Groves skal nu stå skoleret hos det britiske bokseforbund, fordi han har antydet, at der var korruption indblandet i foretagendet. Ligesom han har udtalt, at Froch lige efter kampen sagde nogle meget upassende ting til ham.

- Det var den største joke, om det var svindel eller ej, så har Froch' status i boksesporten ødelagt min chance for at blive verdensmester, sagde Groves mandag i Daily Mail.

- Bortset fra suspekt kamplederarbejde, hvorfor var jeg så kun ét point foran på to af dommernes scorekort? Den her korruption i boksning må slutte nu. Vi har set alt for mange forkerte afgørelser i Storbritannien på det sidste, og det tjener kun til at få fansene til at vende sig væk fra sporten, mener således Groves.

Skal stå skoleret hos bokseforbund
Det britiske bokseforbund (British Boxing Board of Control) er ikke overraskende meget uenig og utilfreds med Groves' tirader efter kampen.

- Det passer ikke. Vi er ikke korrupte. Howard (Foster) er en ærlig verdensklassekampleder, som skulle træffe en afgørelse på et splitsekund. Dommerne scorede en kamp med mange voldsomme slagudvekslinger som de så den. Man vil få udsving på scorekortene, når mange af omgangene er så lige, siger generalsekretæren i British Board, Robert Smith til Daily Mail.

- Beskyldningen om korruption rammer alle os, der er involveret. Jeg tager afstand fra den beskyldning. British Board er et ærligt foretagende, et af de mest retskafne forbund i verden. Måske kan en snak med Groves løse det her. Det håber jeg. Der kan komme et retsligt efterspil i den slags sager, men vi er også klar over, at det her er en ung mand, der står i den situation, at han ikke har en manager til at vejlede ham.

- Jeg aflægger beretning til forbundet, som jeg gør efter hver kamp, men der kommer ingen undersøgelse. Jeg kan ikke se, at kamplederen gjorde noget galt, siger Smith.

Se også: Voldsom kritik af kampleder efter Froch-sejr

Froch: Hellere Ward end Groves
Det sidste er Carl Froch så enig i, som man kan være: kamplederen gjorde, hvad han fandt bedst i situationen, og hvis ikke han havde stoppet Groves, da han gjorde, var Groves blevet lagt fladt ned på ryggen med et par træffere mere, mener Froch. Og Nottingham-fighteren nægter at lade sig presse til en rematch.

- Jeg dukker mig ikke for nogen. Jeg har givet det store håb i britisk boksning hans chance og slået ham. Men han kan ikke acceptere det. Han var på vej til at blive knockoutet, og det var bedre for ham at den blev stoppet for hurtigt end for sent.

- Andre Ward er den eneste modstander, jeg ikke har besejret, og jeg vil hævne det nederlag. Pengene vil være lige så store i den rematch, som den vil være for en rematch mod Groves. Hvad angår korruption, så tager George fejl. Vi laver alle fejl, men min erfaring siger mig, at The Board er fuldstændig ærlige.

- Hvis han blev stoppet for tidligt, så blev jeg frastjålet mit rene knockout, siger Froch.

I kulissen står promotor Eddie Hearn og gnider sig i hænderne. Froch har nu alle muligheder for at lave en kæmpe kassekamp næste gang, enten mod Groves, Ward eller Mikkel Kessler. Og Groves har fortjent en rematch, eller en anden storkamp, mener Hearn, der er promotor for både Groves og Froch.

- Han sendte et signal om, at han er en kæmpe stjerne i sporten i en alder af 25. Han kommer til at være med i lang tid, og han får chancen, enten mod Froch eller i en anden VM-kamp - den chance får han med det samme, tror jeg, siger Hearn ifølge boxingxscene.com.

Se også: Kesslers dilemma: Millioner eller fuldtidsfar?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere