Gigantkamp på vej mellem bokselegender?

Floyd Mayweathers far og træner åbner for muligheden af 'århundredets kamp' mellem hans søn og Manny Pacuiao

34-årige Manny Pacquiao vandt i weekenden sin comeback-kamp efter et års boksepause. Og straks begyndte spekulationerne om en kamp mellem den filippinske boksegigant og hans amerikanske rival, Floyd Mayweather Jr. (Foto: AP)
34-årige Manny Pacquiao vandt i weekenden sin comeback-kamp efter et års boksepause. Og straks begyndte spekulationerne om en kamp mellem den filippinske boksegigant og hans amerikanske rival, Floyd Mayweather Jr. (Foto: AP)

I det øjeblik, Manny Pacquiao lørdag i Macau fik rakt armen i vejret som tegn på en knusende pointsejr over Brandon Rios, begyndte spekulationerne om en storkamp mod ubesejrede Floyd Mayweather Jr.

Kampen mellem Pacquiao og Mayweather - århundredets to bedste boksere på tværs af alle vægtklasser - har været på tegnebrættet i flere år, men hver eneste gang, en kontrakt har skullet skrives under, er noget kommet i vejen: pengespørgsmål, dopingbeskyldninger, egoer.

Men Pacquiao er efterhånden blevet 34, Mayweather er 36, så hvis fansene nogensinde skal have at vide, hvordan en kamp mellem de to legender kommer til at spænde af, og de 150-200 millioner dollars deles mellem bokserne, så er efteråret 2014 eller foråret 2015 et godt bud. Hvis ingen af bokserne vel at mærke indstiller karrieren inden da.

Trøst efter tyfonen: Pacquiao gav bokseopvisning

Og selvom hverken Pacquiao (55-5-2, 38 KO) eller Mayweather (45-0, 26 KO) har sagt noget direkte om mulighederne for at arrangere den kamp, så er Mayweathers far og træner ikke afvisende over for, at kampen kan komme i stand. Hvis Pacquiao vel at mærke kan vinde en kamp mere efter sit comeback. Mayweather Sr ikke var imponeret over den modstand, Brandon Rios var i stand til at yde overfor Pacquiao.

- Jeg så ingen bokseevner hos ham, ingen viden om boksning. Jeg synes, Manny så rigtig, rigtig god ud mod ham. Manny bevægede sig, som han ville, ramte ham, når han ville. Manny gjorde alt godt, han flyttede sig sidelæns, ramte efter behag. Han (Rios) vandt ikke en eneste omgang, konstaterer Mayweather Sr (se tv-interview nederst).

Træneren mener ikke, det er til at sige, om Pacquiaos KO-nederlag mod Juan Manuel Marquez for et år siden har påvirket den legendariske filippiner.

- Det var ikke et problem mod den fyr (Rios), for han ramte jo ikke Manny med noget. Manny var glat og undveg. Manny så ud, som Floyd så ud mod Alvarez og Guerrero, mener mestertræneren.

Mayweather triumferede trods skandaledommer

Hvis det stod til Floyd Mayweather Sr, så kunne hans søn godt gå i ringen mod Pacquiao - når filippineren har bokset en kamp mere mod en modstander fra øverste hylde. Selvom senior ikke kan se, at Pacquiao skulle have niveauet til at presse hans søn.

- Nej-nej, han er ikke klar endnu, siger Mayweather Sr.

- Han var ikke klar, da han var på toppen af sin karriere. Og efter det, jeg så forleden, så ville Floyd gøre ved Manny, hvad Manny gjorde ved Rios.

- Han kan bokse mod Alvarez eller Guerrero. Hvis han giver en af dem røvfuld, så har vi en kamp, mener Mayweathers far og træner.

Manny Pacquiao har vundet VM-bælter i otte forskellige vægtklasser, mens Mayweather Jr har vundet VM-bælter i fem forskellige vægtklasser.

</p>