TV: Beskidt titelkamp endte kontroversielt

Der blev slået under bæltestedet og taget halsgreb, da australske Sakio Bika forsvarede sit WBC-bælte i supermellemvægt

Barclays Center i Brooklyn New York lagde natten til søndag dansk tid kanvas til et WBC-boksebrag, der var mere beskidt end Klods Hans' træsko.

Australske Sakio Bika forsvarede sit WBC-bælte i supermellemvægt mod amerikanske Anthony Dirrell, da kampen endte uafgjort.

Men det var ikke uden grove midler, at 34-årige Bika beholdt sit bælte. Undervejs fik australieren pointstraf af kamplederen for at tæske til 29-årige Dirrell i testikelhøjde.

Se også: TV: Bokse-chok - verdensmester på hospitalet

Og i 12. og dermed sidste omgang faldt der såmænd også en advarsel af til Bika fordi, han igen var for voldsom.

Her bankede Bika en albue på Dirrells strube og skubbede ham mod kanvassen. Den episode var lige ved at føre til diskvalifikation, men Bika fik en sidste advarsel.

Som om det ikke var nok endte opgøret på kontroversiel vis med en såkaldt 'split draw' afgørelse - altså uafgjort.

Se også: Had kan ikke ødelægge gigantkamp

En dommer havde Bika som vinder med 114-112, en anden havde Dirrell som vinder med 116-110, mens den tredje dommer så det hele som en lige affære med 113-113 til hver.

Wards gamle bælte
Bikas WBC-bælte i Supermellemvægt har tidligere tilhørt Mikkel Kesslers overmand Andre Ward, men Ward måtte opgive det på grund af en skade, der holdt ham væk fra ringen det seneste års tid.

De næste i rækken til at bokse om bæltet blev så Sakio Bika og mexicanske Marco Antonio Periban, der mødtes tilbage i juni måned. Her vandt Bika med dommerstemmerne 115-113, 114-114 og 116-112.

Se også: Skørt: Overvægt koster bokser VM-bælte

Det betød at Bika satte sit bælte på spil mod ubesejrede Dirrell søndag nat. Og med det uafgjorte resultat har australieren nu vundet 32 kampe, tabt fem og bokset tre uafgjort.

Et af Bikas fem nederlag kom mod netop Andre Ward, som han senere overtog bæltet fra, da Ward var ude af stand til at forsvare det grundet en slem skulderskade.

0 kommentarer
Vis kommentarer