Klar til politik: Klitschko dropper VM-titel

Vitali Klitschko forlader boksning for at blive præsident i Ukraine

Vitali Klitschko går efter at blive præsident i Ukraine. (Foto: Sergei Chuzavkov/AP)
Vitali Klitschko går efter at blive præsident i Ukraine. (Foto: Sergei Chuzavkov/AP)

Den ukrainske verdensmester i boksning, Vitali Klitschko, har efter alt dømme kæmpet sin sidste kamp. Sådan da.

Mandag annoncerede den 42-årige ukrainer, at han opgiver sin VM-titel hos World Boxing Council (WBC), men der venter ham endnu flere slagsmål uden for ringen, end han mødte i sin karriere. Som bokser var han sværvægter, og Vitali Klitschko håber at blive det samme på den politiske scene i Ukraine.

WBC-titlen havde Klitschko ikke forsvaret i 15 måneder og i stedet brugt sine kræfter som oppositionsleder i Ukraine. Bokseren er leder for partiet Udar - betyder 'slag' på ukrainsk - og han forventer at stille op til præsidentvalget i 2015.

Derfor har han også været del af den sidste tids demonstrationer i Ukraine, hvor folkemængden har protesteret mod præsident Viktor Yanukovychs linje. Klitschko ønsker at omdanne Ukraine til et 'ægte' demokrati og bygge bro med EU i stedet for Rusland.

- Dette er ikke en revolution. Det er en fredelig protest om retfærdighed. Folket kæmper ikke for politiske interesser. De kæmper for ideen om at bo i et civiliseret land, sagde Vitali Klitschko tidligere på måneden i et interview med nyhedsbureauet AP.

Se også: Klitschko foran dødsens farlig kamp

WBC reagerede ved at udnævne Klitschko til en 'Champion Emeritus', hvilket betyder, at han automatisk vil få en titelkamp, hvis han på et senere tidspunkt ønsker at genoptage sin boksekarriere.

- Tilbuddet giver mig en teoretisk chance for at vende tilbage til ringen, men det kan jeg slet ikke forestille mig ske, som tingene ser ud lige nu. Jeg fokuserer på politik i Ukraine, jeg føler, folk har brug for mig her, konstaterer Vitali Klitschko i en officiel udtalelse.

- Min bror Vladimir vil fremover være ansvarlig for den sportslige succes, sagde han.

Se også: Boksechamp kræver Timosjenko fri

Vitali Klitschko rekordliste lyder på 45 sejre - heraf de 41 på knockout - og blot to nederlag. Hans yngre bror Vladimir holder de øvrige væsentlige sværvægtstitler.

WBC's højest rangerede boksere foruden den officielle udfordrer Bermane Stiverne er Chris Arreola og Deontay 'The Bronze Bomber' Wilder.

0 kommentarer
Vis kommentarer